PET NAJČUDNIJIH STADIONA NA SVIJETU

0
719

Nogomenti stadioni jasno oslikavaju epohu u kojoj su izgrađeni, važnost kluba koji ih koristi, te ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. No, arhitekti mašti ponekad previše puštaju na volju, a dokaz su i pet najneobičnijih nogomentih stadiona svijeta koje vam predstavljamo.

1. VENECUELA, KARAKAS KOKODRILOS SPORTS PARK

Ovaj stadion ima višestruku najmenu, no najčešće se na njemu igra nogomet. Lociran je u neobičnom ambijentu i okružen stijenama neposredno uz autocestu. Priliku da na njemu gleda sportske predstave ima najviše 3.000 ljudi.

 

 

2.PORTUGAL, BRAGA MUNISIPAL

Poduhvat adaptacije terena u prirodnom okruženju iznosio je 122.000.000 dolara, više nego bilo koji od 10 izgrađenih stadiona u Portugalu za potrebe Europskog prvenstva 2004. godine. Osim što spada u najskuplje, “Kamenolom”, kako ga tamo nazivaju, smatra se i jednim od najoriginalnijih i najljepših stadiona na svijetu.

 

3.JAPAN, OSAKA STADION

Nekadašnji dom japanskog baseball tima Nankai Hawsk nalazi se u centru Osake. Kapacitet mu je 31.379 mjesta, a 1998. igralište je pretvoreno u ogroman trgovački centar.

 

4.BRAZIL, ECO STADION

Njegovo je ime zapravo “Janguito Malucelli”, ali je naziv Eco stadion dobio zbog upotrebe materijala pri gradnji. Sjedišta su postavljena na travnatoj tribini i za njihovu postavku nije korišten beton.

 

 

5.HRVATSKA, KANTRIDA

Nalazi se u Rijeci i domaći je teren istoimenog kluba. Ima kapacitet od 10.000 mesta, ali je doista neobičnog oblika i na predivnom mjestu. Jedna njegova strana gleda na stijene, a s druge se pruža sjajan pogled na Jadransko more.

 

(dom2.hr)

Komentari

comments