PLOČICE IZ ORAHOVICE OSVAJAJU NOVIM FORMATOM I ISKORAKOM U DIZAJNU

0
1086

Jedini hrvatski proizvođač keramičkih pločica Keramika Modus iz Orahovice i ove godine se predstavila na sajmu keramike, sanitarija i prateće opreme Cersaie, koji je održan u Bologni. Kako potvrđuju iz ove orahovačke tvrtke, kada se skupe svi subjektivni dojmovi, kao i objektivne povratne informacije s tržišta u vezi s ovogodišnjim nastupom, dolazi se do zaključka kako je još jedno predstavljanje Keramike Modus iz Orahovice u društvu najvećih ‘igrača’ svjetske keramičke industrije bilo više nego uspješno:

– Izmjena trendova u proizvodnji keramičkih pločica određena je međunarodnim sajmovima, kao što je Cersaie, a glavni poticaji dolaze od strane proizvođača, dizajnera ili tržišta, te od strane proizvođača materijala i opreme koji se koriste u proizvodnji. Zadovoljan sam što mogu reći kako je još jedan, peti uzastopce, nastup u Bologni, već i sada, par dana nakon završetka sajma, u svakom pogledu bio opravdana investicija i, iz iskustva gledano, odlično ulaganje u ‘prodajni alat’. Jer, ipak je zaprimanje narudžbi i zaključivanje ugovora te uspostavljanje novih partnerskih odnosa ono što je krajnji cilj ugodnih dana s našim vjernim, ali i sve brojnijim novim kupcima i partnerima tijekom i nakon sajma. Njihovo vidno oduševljenje našim novim kolekcijama pločica, gdje smo predstavili novi format 25×60 cm, kao i iskorak u dizajnerskom pristupu te rezultate primjene modernih tehnoloških rješenja, naš je najveći i najvažniji zalog za budućnost. Uz to, optimizam i jako puno rada svakako su konstanta na našem sigurnom putu ostvarivanja svih ciljeva na domaćem i stranim tržištima. Mogu najaviti kako ćemo do kraja ove godine biti prisutni na ukupno trideset tržišta – rekao je nakon sajma u Bologni predsjednik Uprave Keramike Modus Željko Radek.

Katica Petkov direktorica sektora marketinga i razvoja Keramike Modus istaknula je kako današnja tehnologija omogućuje proizvodnju pločica najrazličitije površinske strukture, od ‘neobrađene i grube’ do ultra briljantne, na dodir svilene površine što je viđeno i ove godine na Cersaie 2014. :

– Digitalna tehnologija omogućila je proizvodnju, a time i nametnula trend pločica većih i od 3 m i debljine tek 3 mm. Najzastupljenije su ipak one dimenzija 20×50 ili 30×60 cm. Na sajmu u Bologni kolekcijama Aquarelle, Barcode i Transparent Paper predstavili smo novu dimenziju – 25×60 cm i veoma smo zadovoljni reakcijama s tržišta. Pločica u svom izvornom obliku i dimenziji 15×15 cm jedan je od novih starih trendova koji je najavljen za sljedeće sezone – rekla je Petkov te nastavila:

– Hrvatski proizvođač planira uskoro uvođenje i spomenute manje dimenzije koja, kada je dizajn u pitanju, daje nebrojene mogućnosti: od patchwork efekta koji se postiže miksom različitih dekora na zidu, modernih geometrijskih uzoraka marokanskog stila i crno-bijelog printa, do rustike. Metro ciglice ove godine viđene su u širokoj paleti boja, a s obzirom na potražnju, proizveli smo ih u šest boja koje se veoma lako uklapaju u svaki interijer (kolekcija Ultra). Rustikalni stil vratio se u svom istančanijem obliku, izraženije strukture, gdje smo se predstavili pločicom serije Maiolica New, dimenzije 20×50 cm – zaključila je Petkov.

Noviteti koje je hrvatski proizvođač Keramika Modus predstavio na ovogodišnjem Cersaie-u formatom i dizajnom u potpunosti su se uklopili u ‘temu’ sajma:

– Ovdje nam je ponovno bilo važno privući pažnju dimenzijom, dodirnuti pločicu, doživjeti njenu teksturu i raspoznati bolju od bolje imitacije drva, kamena, betona ili pak mramora na pločici. Predstavljene su četiri nove kolekcije keramičkih pločica s oznakom Made in Croatia – zaključio je predsjednik Uprave Keramike Modus Željko Radek.

vpz.com.hr

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY