Piše: A.Š.

Popularni švedski modni brend H&M nedavno je otvorio svoje novo sjedište u Taipeiju, glavnom gradu Tajvana. Prostor u kojem je smješten finansijski i logistički centar ove kompanije uređen je u minimalističkom stilu, što ne čudi s obzirom da je ovaj stil popularan u skandinavskim zemljama.

Dizajn enterijera radio je tajvanski studio JC Architecture.

U cijelom prostoru dominiraju drvene pregrade koje u obluku lukova odvajaju radne prostore i izlaz u dvorište. S ciljem da smjesti različite potrebe svakog tima,  studio JC Arhitektura je stvorio dva odvojena radna prostora, koji su povezani sa zajedničkim prostorom. Ipak otvoreni drveni lukovi cijelom mjestu daju osjećaj povezanosti i zajedništva.

“Stvorili smo prostor koji se promoviše kreativnost, personalizaciju i saradnju”, kažu iz ovog studija.

U prostoru dominira industrijski stil, s betonskim podom, bijelim zidovima i drvenim namještajem. Ugodan ambijent postignut je korištenjem isključivo neutralnih tonova te biranim mekim osvjetljenjem.

Osoblje se također može družiti u “dvorištu”, koje ima kafić i velike stolove za neformalne sastanke.

“Otvoreni prostor s kuhinjom, vrtom i mjestima za opušteno sjedenje postao je ključna točka gdje se ljudi sastaju, opuštaju, rade ili uživaju ​​u zajedničkom obroku”, kazali su dizajneri.

Komentari

comments

Ambyenta namještaj