Piše: Ivana Dagović, blog Mali Iv

*Tekst je u cjelosti i u svom izvornom obliku preuzet sa bloga http://www.maliiv.com

Ja ove godine nisam mogla da se odlučim samo za jedan način ukrašavanja jaja, već sam isprobala čak tri i svaku uskršnju korpicu sam nekome posebno namenila.

Ovih dana sam delila sa vama neke ideje na Instagramu i Insta Storiju, ali sam odlučila da ipak to ostavim zabeleženo i na blogu. Evo lakih i brzih ideja…

Prvu turu sam ofarbala standardnim bojama iz kesica, ali sam farbala bela kokošja jaja i kratkim umakanjem u boje, dobila sam mat i pastelne boje jaja (dakle, nisam ih premazivala uljem na kraju). Gledala sam da namenski biram komplementarne boje koje bi uz jaja imale i svoje odgovarajuće korpice.

Ukoliko ne možete da pronađete bela jaja, obična jaja se mogu izbeliti uz pomoć pola čaše sirćeta, koju sipate u vodu za kuvanje jaja i kuvate ih 15 minuta. Boja počne sama da spada, a vi je u potpunosti skinete nežnim trljanjem sunđera.

Drugu turu sam farbala u bakarnu i zlatnu gel boju koja se super-lako nanosi i brzo suši. Ovde sam već zamislila neke bele ukrasne trake na zlatne tufne. Boje sam nanosila uz pomoć rukavice i utrljavanja gela po površini jajeta.

I treću turu nisam bojila, već sam obična i bela kokošja jaja iscrtala crnim i zlatnim markerom. Ovako natur jaja, odlično idu uz lepa, prepeličja jaja.

Oduvek sam više volela da ja poklanjam, nego da primam poklone. Zbog toga posebno volim običaj nošenja jaja u goste za Uskrs. I kao i svake godine, potrudim se da ih lepo upakujem. Ovo su moja tri predloga za ovogodišnje pakovanje jaja.

Pastelne kutije

Obožavam ove mini kutije za šest jaja. Njih sam ofarbala u boje jaja koje sam im namenila i na roze kutiji sam uvezala mašnu, dok sam tirkiznu kutiju obmotala trakom i u nju umetnula pupoljke frezije. Možete ih obojiti temperama, samo je bitno da tempere ne razblažujete previše, jer ove kutije dobro upijaju vodu.

Mini džak

Običnoj kesi u natur (ili beloj) boji sam odsekla vrh sa ručkama i zavrnula sam je tako da dobijem mini džak. U nju sam upakovala ova neutralna jaja. Na nju možete dodati neku ceduljicu ili zastavicu sa uskršnjim željama.

Bakarna korpica

Manju korpicu sam u ombre stilu ofarbala bakarnom bojom (marker, lak za nokte, gel boje za jaja) i u nju sam naređala zlatna i bakarna jaja. Ukrasila sam je samo cvećem.

Sve boje, jaja, korpice, cveće i dekoraciju, nabavila sam u Mercator Hipermarketu.

P.S. Tamo imaju i nojeva jaja!

Komentari

comments

Ambyenta namještaj