POGLEDAJTE NOVE PROSTORIJE U KOJE SE PRESELILO SJEDIŠTE FACEBOOKA

0
784

Piše: N.L.

Jučer je Facebook osnivač i CEO Mark Zuckerberg na svojoj stranici objavio da se njegova firma preselila u svoj ​​potpuno novi prostor. Odnosno u zgradu u Menlo parku u Californiji koju krasi veliki park napravljen na krovu. Sada se njihove sjedište prostire na 430.000 metara kvadratnih, a dizajnirao ga je Frank Gehry. U postu, Zuckerberg pokazuje fotografiju zgrade odozgo, gdje se vidi zeleni krov, uz obećanje slika unutrašnjosti.

“Željeli smo naš prostor napraviti tako da imamo osjećaj zajedništva i vezu između naših timova kao što imamo kroz naše usluge širom svijeta. Da bismo to postigli, dizajnirali smo najveći otvoreni sprat na svijetu, odnosno, jednu ‘prostoriju’ u kojoj mogu boraviti hiljade ljudi. U parku postoji dosta malih zasebnih prostora gdje ljudi mogu raditi, a omogućili smo i lakšu komunikaciju i saradnju”, kazao je Zuckerbeg.

No na društvenim mrežama su se već pojavile fotografije prostorija,  pa pogledajte i sami. Naime, Facebook je bio domaćin nekih od najpopularnijih fotografa sa Instagrama, koji su pozvani da pogledaju prostor. Evo šta su oni zabilježili.

 

 

 

 

 

NO COMMENTS