POGLEDAJTE SUPER COOL UREĐENJE SARAJEVSKE MARKETINŠKE AGENCIJE FABRIKA

0
620

Piše: A.Š.

Kada na jednom mjestu radi veliki broj kreativaca, onda i sam zrak pršti od ideja i inovativnosti. Tako je, sigurni smo i u radnom okruženju bh. marketinške agencije Fabrika.

Poznata po svojim originalnim i kreativnim reklamama, sa kojima osvaja ne samo domaće medijsko nebo, već i svjetsko, Fabrika je već godinama vodeća reklamna agencija u BiH.

Budući da okuplja veliki broj dizajnera, nismo ni sumnjali da bi radni prostor jedne ovako originalne firme, mogao biti običan.

Daleko od uobičajenih uredskih standarda, uredski prostor Fabrike uređen je u stilu koji veoma podsjeća na osamdesete. Zajednički prostor u kojem se okupljaju svi zaposlenici kako na sastanke, tako i na pauzama, neodoljivo podsjeća na kantine iz prošlog stoljeća. Stoga, nam je ovakvo uređenje i draže jer nas podsjeća na neka, iz ove perspektive bolja vremena. Uglavnom, nostalgija je ona emocija koja prva preovladava kada pogledate ove fotografije.

A druga misao je da je ovo jedan od najoriginalnijih uredskih prostora koje smo u skorije vrijeme vidjeli na našim prostorima.

Mnogo dizajnerskih detalja, šarene stolice da “razbiju” prostor, staklene pregrade za otvoreniju i prisniju radnu atmosferu. U Fabrici čak ni eposkidni podovi nisu obični. Zapravo na klasični epoksidni pod (koji opet podsjeća na prošla vremena) su ručnim radom ucrtane kocke s 3d efektom.

Sve u svemu, čista petica za dizajn i inovativnost ovog uredskog prostora u Sarajevu!

NO COMMENTS