POGLEDAJTE SVE KUĆE HILLARY I BILLA CLINTONA TOKOM GODINA

0
997

Piše: A.Š.

Pomak Hillary i Billa Clintona iz nekadašnje srednje klase do današnjih multimilionera se možda najbolje vidi po tome kako su se njihove nekretnine mijenjale tokom godina.

clintonovi1

Oni su također i jedini par koji će se, u slučaju da Hillary pobijedi na izborima, vratiti u Bijelu kuću da žive, ali ovaj put sa zamijenjenim ulogama.

Pogledajmo njihove nekadašnje domove.

West Clinton Drive, Fayetteville, Arkansas. Njihova prva kuća u kojoj su se i vjenčali davne 1975. godine i to u dnevnoj sobi. Tada su oboje bili profesori prava. Kuća u Tudor stilu, danas je muzej, a Clintonovi su u njoj živjeli samo jednu godinu.

L Street, Little Rock, Arkansas. Gospođi Clinton je bilo teško navići se na život u Little Rocku, koji je konzervativnije mjesto od grada Fayettevilla, u kojem su živjeli za vrijeme i nakon studiranja. Stoga su u ovoj kući proveli svega dvije godine, od 1976. do 1978. godine. Za to vrijeme je Bill bio guverner.

Midland Street, Little Rock. Dvije godine su također živjeli i u ovoj nešto luksuznijoj kući u istom gradu, ali elitnijoj četvrti Hillcrest. Kuća je kupljena u mračnim danima nakon što je Clinton izgubio u ponovnoj utrci za guvernera. Zanimljivo je da je Chelsea u ovom domu proslavila prvi rođendan i naučila hodati.

Old House Lane, Chappaqua, N.Y. I dolazimo i do četvrte kuće, koju imaju od 1999. godine do danas. Kuću su platili 1.700.000 $ i u njoj provode dosta vremena kada su u New Yorku.

Whitehaven Street, Washington. Kuća koju su kupili 2000. godine i imaju je i dan danas, a plaćena je 2,85 milijuna dolara. Kupljena je kada je Hillary postala zastupnica u Senatu i bio joj je potreban dom u Washingtonu. Kuća ima sedam spavaćih soba, bazen, ogromnu terasu i omiljeno je mjesto porodice Clinton za porodične zabave.

President Clinton Avenue, Little Rock. I dolazimo do posljednje nekretnine u nizu, koja je kupljena 2004. godine u njihovom nekadašnjem prebivalištu Little Rock. Riječ je o apartmanu na vrhu Clintonove biblioteke, u kojoj porodica boravi kada je u ovom mjestu. Stan ima pogled na rijeku Arkansas i most koji se zove po nekadašnjem predsjedniku Clintonu.

NO COMMENTS