Piše: N.L.

Postojeća zgrada puno je puta obnavljanja nakon prethodnog rata za potrebe svadbenog stala i priključena na stare zgrade hotela.

Na nagovor projektanata, investitor je porušio nespretni spoj i svjesno izgubio 200 m2, no sada ima samostalnu zgradu redizajniranu u hotel.

Hotel-Navis_View_1

Postojeća konstrukcija zgrade je prilagođena novoj namjeni. Konture zgrade i postojeće prve dvije etaže dobile su novu namjenu, uz jedan dodatni kat.

Koncept od malog hotela sa 16 soba, restoranom u prizemlju i multifunkcionalnom dvoranom u podrumu je bio potreba ovog grada. Ovo je početak riječnog turizma, te dovodi ljude natrag na rijeku Savu. Na ljeto, obala na Savi će biti organizovana kao kupalište s privremenim objektima, bazenom na rijeci, mobilnim kupaonicama i drugim objektima, te će postati prepoznatljivo mjesto u regiji.

Hotel-Navis_View_2

Pogled na rijeku Savu je meditivan i cijela sjeverna fasada je predodređena za njega. Intimnost u sobama i na terasama je osigurana dinamički formiranim aluminijumskim letvicama.

Interijer je dizajniran na čelu s idejom projektovanja broda. Namještaj je izrađen od tikovine u kombinaciji s oslikanim MDF pločama. Bjelina i tikovina su karakteristični elementi u projektiranju brodske opreme. Toaleti su izrađeni u kombinaciji velikih keramičkih pločica i tikovine.

Hotel-Navis_View_4

Bilo je važno napraviti atmosferu sličnu osjećaju plovidbe na rijeci.

Taj stacionirani brod već je postao simbol ovog malog rada.

Hotel-Navis_View_7-864x720

Hotel-Navis_View_6 Hotel-Navis_View_8-600x720

Projektant: Studio Zec

Foto: Anida Kečo

Investitor Živković (Maxi tvrtka)

PRIKAŽI
SAKRIJ