Prošla je još jedna, ovakva ili onakva godina. Pred nama je 2017. – puna velikih očekivanja i nadanja. Sada je vrijeme da se poduzmu hrabri koraci i odvažno zakorači u novu sezonu sreće, uspjeha i naravno – zaljubljivanja!

A, nema boljeg početka od sređivanja nereda u vlastitom domu! Evo kako to lako i brzo učiniti prema pravilima feng shuija.

Pratite kazaljku na satu

Feng shui je najbolji vodič za odstraniti svu prašinu i unijeti bolju energiju u vaš dom. Zato učinite veliko spremanje još danas! Lakši protok energije dovešće do više zdravlja, sreće, boljeg protoka zraka, boljeg priliva novca. Od vas ovisi koju ćete odabrati za početak. Optimalno je početi pregled vaših ormara i ladica u svakoj sobi posebno.

Međutim, ako samo perete i čistite, onda slijedite pravilo u feng shui koje je bazirano na pokretu či energije s lijeva na desno, kao kazaljka na satu. Dakle, krenite od prostorije koja je prva s lijeve strane gledajući od ulaznih vrata ka centru stana. Kada dovršite tu prostore, krenite u sljedeću. Kupaonica se uvijek čisti posljednje.

Posvetite se temeljnom čišćenju i oplemenjivanju svake sobe. Kada ste spremili ormare i ladice u spavaćoj i dječjoj sobi slijedi još jedan manji napor. Naime, često zaboravljamo na prostor ispod madraca kreveta gdje se uvlače grinje koje su poznati alergeni. Za dobro čišćenje potrebno je podići i prozračite kompletan madrac, posteljinu i prostor u kojem držite višak posteljine.

U prostor koji služi za odlaganje posteljine, stavite lavandu ili otvorene mirisne sapune emitirati jedan od feng shui lijekova, a to je miris.

Kuhinji posvetite posebnu pažnju

U svakom stanu kuhinja vrlo važna prostorija jer se u njoj sprema hrana. Zbog toga je prilikom čišćenja bitno obratiti pozornost na ovu prostoriju. Hrana je lijek za naše tijelo, ali može biti i otrov ako se dobro ne čuva i sprema. Stoga je hladnjak vrlo bitan i predstavlja početak pranja. Kada naučite pregledavati ladice, police i kutijice u hladnjaku, vremenom će vam ući u naviku tegle koje su skoro prazne ili načete očistite. Buđavo povrće ili voće je niži nivo vibracije koje donosi opasnu energiju zvanu šar či koja dovodi do bolesti.

Neugodan miris hladnjaka od ustajalih namirnica ćete trenutno oprati. Međutim, uvijek ima nekih namirnica koje su jačeg mirisa. Iskoristite stare feng shui lijekove za to – sipajte sodu bikarbonu ili samo morsku sol u neku otvorenu posudicu i oni će pokupiti sve ostale mirise. Mijenjajte jedanput ili dvaput godišnje.

devojka-cita-1480934446-103241

Osnovna feng shui načela za čišćenje prostora

  1. Spremanje i raskrčavanje nereda-ormara, ladica, torbi, novčanika. Najoptimalnije je da sve polako pregledate i da stvari koje niste nosili više godina poklonite ili bacite. Torbice i novčanike pregledajte, i one koje mogu operite. Ako ne mogu, dovoljno je da ubacite malo morske soli i da protresete. Morska sol je poznati feng shui lijek u zaostaloj i lošoj energiji zvanoj ši či. Ona blokira vaš nove korake ali i ideje. Dokumenata i ostale papire također pregledajte, preslažite i odvojite po klasifikaciji značenja. Nepotrebne papire izbacite.

  2. Druga razina čišćenja je pranje i osvježavanje garderobe , ormara, prozora i svakog dijela stana. Najoptimalnije je da se prije slaganja garderobe i knjiga ormari i police osvježe s mirisnom vodicom.

  3. Put ka uspjehu prilikom čiščenje nereda i prašine je dobra glazba koja relaksira i opušta.

  4. Otvorite prozore da uđe svjež zrak jer ulazi svježa či. Zajedno s glazbom svjež zrak liječi i podižu či energiju u prostoru pri čemu se smanjuje škodljiv upliv niskoležećih energija prašine, kao što su problemi i bolesti.

PRIKAŽI
SAKRIJ