Da li ste jedni od onih čija je trpezarija postala središte izgubljenih stvar u kući? Ili je potpuno izgubila svoju svrhu zbog nereda i nedostatka prostora? Niste jedini. No ne brinite, postoje rješenja.

 

Prvi cilj neka vam bude da trpezarija bude čista, bez suvišnih detalja,osim možda ukrasa za sredinu stola. Da ne bi postala privremeno prebivalište za sve one sitnice, poput ključeva, knjiga itd. prvo što trebate uraditi je naći prostor za smještaj tih stvari. Jer veoma je bitno da trpezarija zadrži svoju svrhu.

 

Trebate se riješiti sitnih, slomljenih, neupotrebljivih stvarčica za početak.

Obično u današnjim stanovima, trpezarije služe kao ostave sa ogromnim ormarima. Naša preporuka je da umjesto toga, koristite komode. Vjerovatno će ovi komadi namještaja osigurati i police i ladice, što je veoma korisno za smještaj vašeg seta od porculana, ali takođe nudi dovoljno prostora za pohranu.

Korisno je u trpezariji koristiti i kutne ormare. Oni su duži nego komode, ali imaju više prostora u sebui.

 

Ako je vaša trpezarija mala, iskoristite zidove za smještaj posuđa i ostalih sitnica. Naša preporuka je da nađete lijepe viseće ormariće, koji mogu biti sa staklenim vratima. na taj način će doći do izražaja i vaši setovi sa suđem, čašama itd.

Većina ljudi koriste lijepe stoljnaka samo za svečane prigode. Oni mogu biti smješteni u ladicama ili u ormarićima na zidu.

Savjet plus: Ako nemate trenutno dovoljno novca za preuređenje trpezarije, možete preuzeti stari ormarić iz spavaće sobe i redizajnirati ga. Ili jednostavno kupiti neki jeftiniji samostojeći ormar koji će se uklapati sa ostalim dekorom.

N.L.

Komentari

comments

Ambyenta namještaj