Kako biste što duže uživali u ljepoti svoje kožne sofe ili omiljenog tapeciranog stolca, potrebno ih je adekvatno očistiti. Pogledajte kako njegovati različite vrste materijala.

ATLAS, pogotovo onaj svijetli, teško se čisti. Pokušajte vatom koju ste namočili u lozovaču. Kad se osuši još jednom ga istrljajte vatom.

SVILA i svilene tkanine svijetlih boja neće požutjeti ako u zadnju vodu kojom ispirete tkaninu stavite žličicu nekuhanoga mlijeka.

POŽUTJELO RUBLJE najbolje je isprati u vodi u kojoj je otopljeno malo boraksa. Možete pokušati i tako da u zadnju vodu za ispiranje stavite malo terpetinskog ulja.

TKANINE protkane metalnim nitima treba pažljivo glačati. Glačalo uključite na najniži stupanj i glačajte preko tankoga papira.

BARŠUNASTE PRESVLAKE očistit ćete tako da ih dobro iščetkate solju, a nakon toga i čistom četkom.

KOŽNATI NAMJEŠTAJ istrljajte krpom namočenom u pivo, a zatim istrljajte suhom krpom. Za umjetnu kožu najbolji je šampon za pranje kose. Razblažite ga u vodi i mekom spužvom operite namještaj. Isperite čistom krpom i na kraju obrišite.

OJASTUČENI (TAPECIRANI) namještaj ponekad je teško očistiti. No sve tkanine kojima je presvučen namještaj dobro podnose vodu. Zapamtite – tkanine ne pere voda nego pjena, pa zato na tkaninu nanesite pjenu.

PJENA koja se stvara u perilici prilikom pranja rublja ponekad zna biti jako velika. Da bi se stvaralo manje pjene, u posudicu za deterdžent stavite žličicu octa.

Komentari

comments

Ambyenta namještaj