PREDSTAVLJAMO: AH INTERIOR DESIGN, PROJEKAT MLADOG DIZAJNERA PORIJEKLOM IZ CAZINA

0
751

Piše: Aida Šulović

AH Interior Design kao koncept postoji već nekoliko godina, ali polovinom ove godine postao je konkretna online usluga. Iza svega stoji mladi dizajner Armin Halkić, koji uz svoj svakodnevni posao u jednom talijanskom salonu namještaja razvija i ovaj projekat.

Inače, Armin je iz Cazina, ali odrastao je u Italiji gdje trenutno i živi. Po završetku srednje umjetniče škole se zaposlio u struci.

“AH Interior Design je brend koji vodim, za sada, samo online. Namjenjen je za bosanskohercegovačko tržište, a kada sam u prilici volim obići lično lokaciju i klijente, iako sam zbog obaveza uglavnom ograničen vremenom. Uglavnom se baziram na projektiranju interijera uz pomoć modernih 3D softwer-a ili ručnim crtanjem. Nudim konsultacije ne samo klijentima već i svima onima koji su zainteresirani za bilo koji segment mog posla. Jer ne radi se samo o stambenim prostorima već i o poslovnim ambijentima”, priča Armin za Decor In.

Dalje dodaje da se maksimalno trudi da udovolji željama klijenta, uglavnom ostavljajuci neki bitan dio sebe u svakom projektu, te vjeruje da bas u tome leži razlika između njega i konkurencije.

Do sada je radio veliki broj projekata, ali naročito izdvaja ova dva: “Projekat je rađen za moju prijateljicu fotografkinju iz Cazina. Naime, radio sam restyling njenog doma. Htjela je unijeti modernizam popraćen toplinom i umjetnošću fotografije. Drugi, koji bih pomenuo, je italijanska vila mladog biznismena, izgrađena 1908. Namještena je u modernom stilu s elementima luksuza iz prošlosti”.

No svaki projekat mu je jednako bitan, te u svakom ostavi dio sebe.

“U budućnosti, želim napraviti nešto više od same facebook stranice, nešto što će me uvesti u novu životnu fazu rada. Iskreno se nadam da će moj brend postati prepoznatljiv, ne samo na domaćem tržištu, već i šire. Trudim se da svaki dan napredujem i radim na sebi”, kaže Armin.

Inspiraciju pronalazi u svakodnevnom životu, bilo na ulici, časopisima ili tv-u. Jedan od posljednjih projekata, koji je radio za jednu firmu, definisao je elementima, preuzetih iz jedne poznate turske serije. “U ovom poslu vrlo je bitno „skenirati“ oko sebe. Nemam definisan stil, volim miješati elemente iz prošlosti i sadašnjosti, hladne i tople, volim raditi neočekivane kombinacije, što me možda izdvaja od većine kolega”.

U sklopu projekata, voli također dizajnirati neki unikatni element po želji klijenta, bio to neki stolić ili trepezarijski stol, zadovoljstvo mu je da klijent ima nešto „made to measure“, što neće niko moći pronaći, u bilo kojem salonu namještaja.

“Za budućnost, imam velike planove. Nadam se da će sudbina odvijati u prilog tome. Želim da ovaj mali brend jednog dana postane veliko ime, veliko mjesto za sve one ljude koji žele da se bave ovim poslom. AH interior dizajn će krojiti velike želje po mjeri klijenta”, kaže Armin na kraju razgovora.

Najlakši način da klijenti dođu do AH INTERIOR DESIGN-a je da im se javi putem njihove Facebook stranice ovdje.

Komentari

comments