Piše: Aida Šulović

Baumit priča u Bosni i Hercegovini je počela 1998. godine sa dvoje zaposlenih koji su bili uvjereni da je brand poput Baumita ono što treba jednoj zemlji u izgradnji. Današnji uspjeh na tržištu kao i povećan broj zaposlenih potvrda su njihovom entuzijazmu i vjerovanju.

Danas sa 45 uposlenih, vlastitom tvornicom kapaciteta 120 tona, vlastitim objektom, modernim centrom za savjetovanje, uz lager i tinting  (25 t dnevno) su uspješan kolektiv, sa jasno postavljenim ciljevima, organizacijom i izrazito pozitivnim prijateljskim i poslovnim odnosom sa svojim kupcima.

“Baumit je nastao u Austriji i riječ je o vodećem brendu zastupljenom u preko 30 zemalja svijeta! Ono što je započelo 1810. godine sa jednom peći za proizvodnju kreča, postao je najuspješniji brand građevinskog materijala u Europi. 1988 godine zaključena je saradnja između dvije austrijske firme građevinskog materijala, čime je stvorena marka Baumit“, priča za Decor In Zlata Ramčević, Voditeljica Marketinga i Tehničkog odjela u kompaniji Baumit.

Utopljavanje-vanjskih-zidova-1-696x311

Baumit nudi sveobuhvatan i inovativan proizvodni program. Široka paleta kvalitetnih proizvoda, pouzdana isporuka i veliki brand jamči zadovoljstvo kupaca i siguran poslovni uspjeh.

“Fasade, malteri, estrih, proizvodi za uređenje vrta i okućnice kao proizvodi za unutrašnje uređenje sve je to dio naše ponude, u sistemima testirano i optimalno usklađeno. Od 2013. ta paleta proizvoda proširena sa brendom KEMA. Dva snažna brenda, pod jednim krovom, znače jedinstven kontakt za široku paletu proizvoda: proizvodi za polaganje keramike, hidroizolacije, samonivelirajuće mase za podove, epoksidni i industrijski podovi, kvarcni pijesak, dodaci i aditivi za beton”, navodi naša sagovornica.

Baumit / Kema proizvode možete pronaći u bolje snabdjevenim skladištima i trgovinama građevinskog materijala na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

Novina ove godine je da Baumit završni slojevi dolaze u novoj kvaliteti, sa novom poboljšanom recepturom sa kojom dobivate mnoge prednosti. Manja potrošnja, bolja obradivost, bolja cijena, dugotrajnost Kvaliteta im je uvijek na prvom mjestu.

Kompanija Baumit se može pohvaliti i prestižnim priznanjem Best Buy Award Constructions BiH. U istraživanju u kome je sudjelovalo 1.200 ispitanika, čija je profesija isključivo u vezi sa građevinarstvom, kompanija “Baumit” je osvojila najveći broj glasova i potvrdila svoje liderstvo u kategoriji “Proizvođač toplinskih fasadnih sistema”.

“Baumit je krovni termin za stručnost u gradnji, za moderne, visoko-kvalitetne proizvode za dinamičnu, inovativnu kompaniju, za marketing usmjeren prema budućnosti!”

Njihove fasade su postavljene na mnoge reprezentativne objekte u BiH, a samo neki od njih su Hotel Merriot Sarajevo, Hamam Sarajevo, UniBristol Tuzla, Oficirski Dom Konak Travnik, Stambeni objekat Panoramasole Sarajevo, Garden City Sarajevo, Poslovna zgrada BBM Sarajevo…

“Imam sreću i zadovoljstvo što radim u timu ljudi koji su uvijek zadovoljni i sretni, najprije što mogu raditi i graditi zajedno, a potom što mogu stati iza izuzetno uspješnog branda. Naravno da tržište kao i investicije uvijek mogu biti bolji i vjerujemo da će to vrijeme doći uskoro. Posebno vjerujemo u to da će uskoro doći vrijeme i poslove dobivati oni koji rade po svim evropskim standardima, da je danas mnogo nelojalne konkurencije, koja iza sebe nema garancije, a Baumit sa svojim garancijama kvalitete može odgovoriti na sve zahtjeve sa normom za kvalitet EN ISO 9001 – naravno eksterno provjerenu”, navodi Ramčevićeva.

Baumit proizvodi su u skladu sa svim nacionalnim i širom EU važećim zahtjevima – npr. CE označavanje, Baumit je član grupe za kvalitet termoizolacionih sistema, austrijskog udruženja za malter i dugogodišnji pokrovitelj Saveza trgovaca građevinskim materijalom Austrije.

Vizija kompanije Baumit je omogućiti ugodan, energetski štedljiv i zdrav životni prostor.

Takav prostor povećava kvalitetu života. Naša četiri zida pružaju zaštitu za našu porodicu. Tu se opuštamo, punimo naše baterije da bi ispunili zahtjeve svakodnevnog života.

Komentari

comments

Ambyenta namještaj