PREDSTAVLJAMO KOMPANIJU ZART: JEDNOG OD BH. LIDERA U OBLASTI PROIZVODNJE I PRODAJE TEKSTILNIH ARTIKALA

0
747

Piše: A.Š.

Zart je kompanija nastala iz porodičnog biznisa 2012. godine. Bave se proizvodnjom i prodajom tekstilnih artikala za interijere i eksterijere sa osvrtom na dizajn i trenutne tokove dizajna na svjetskoj sceni.

zart

Zart je fokusiran na opremanje hotela, posebno franšiznih jer nude uslugu koja zadovoljava standarde takvih projekata. U tom segmentu imaju zavidnuu referenc listu koja sadržava i potpuna i parcijalna opremanja, a posebnu pažnju posvećuju proizvodnji koja po specifičnosti izrade traži posebne vrste poznavanja šnajderskih tehnika.

Redovni su učesnici na sajmovima Maison & Objet Pariz i Beogradskom sajmu nameštaja sa vlastitim linijama, pod Zart brandom, tekstilnih proizvoda razvijenih za daljnje preprodavce. U tom segmentu su razvili brand Fil Fabrique u saradnji sa dizajnericom
Majom Bekto. Takođe se bave no name prizvodnjom za neke veće brandove.

U prostorijama Zarta na adresi Blažujski drum bb se osim proizvodnje nalazi maloprodajni salon u kojem je moguće pogledati štof karte njihovih zastupništava, njih 18, što podrazumijeva preko 70 000 vrsta materijala za razne namjene. Zastupnici su za razne brandove tekstilne metraže, a neki od njih su Saum und Vienbahn (Njemačka), Alhambra (Španija), Dedar (Francuska), Evdekor (Turska), Laguna (Mađarska) Edmund Bell (Engleska), Rovitex (Mađarska) Akarca ( Turska),… U istom prostoru možete uživati u namještaju brenda Gazzda čiju distribuciju rade za teritoriju BIH, a imaju priličan broj komada izložen za pogledati.

U segmentu opremanja privatnih objekata surađuju sa većim brojem arhitekata i dizajnera. Direktno zapošljavaju 18 ljudi bez tendencije za dalje veće zapošljavanje obzirom da je koncept rada radionički, a ne fabrički.

NO COMMENTS