PREDSTAVLJAMO: LU ARCHITECTS, MLADI I KREATIVNI TIM ARHITEKATA IZ BANJA LUKE

0
688

Piše: Aida Šulović

Iza brenda LU Architects stoje arhitekte Lazar Stanišljević i Una Dakić kao nosioci cijele priče, po potrebi se uključuju spoljni saradnici iz raznih sfera zanata, vještina i umjetnosti.

Dio su novootvorene coworking zajednice SmartOffice, čiji prostor pored funkcije njihovog radnog prostora, obavlja i funkciju svojevrsnog showroom-a, s’ obzirom da su dizajnirali i opremali kompletan prostor.

“Bavimo se arhitekturom, dizajnom enterijera, primjenjenim dizajnom i grafičkim dizajnom. U svom timu možemo ponuditi usluge projektovanja, dizajniranja, konsaltinga te izvođenja radova”, kažu za Decor In.

Ovaj kreativni dvojac ističe da ono što ih izdvaja od konkurencije je pristup dizajniranju enterijera na način da svaki prostor doživljavaju dosta lično, kao i sama komunikacija sa klijentima, te inovativna dizajnerska rješenja najčešće od neuobičajenih materijala.

“Koncepti su nešto čemu posvećujemo veliku pažnju dok stvaramo i trudimo se da svaki prostor koji smo radili ispriča neku priču, pokaže karakter i kao takav nametne određenu estetiku. Ne robujemo dizajnerskim i estetskim stereotipima i bitnija nam je emocija i reakcija korisnika  koju prostor stvara od samog stilskog pakovanja”, ističu naši sagovornici.

Od svojih projekata izdvajaju nedavno završen projekat coworking prostora Smart office, budući da je riječ o drugačijem i dosta inovativnom prostor za naše područje.

“Imamo iza sebe jako produktivnu jesen, te u narednom periodu očekujte objavljivanje nekoliko dizajnerski i arhitektonski izrazito interesantnih projekata. Takođe, izdvojili bi smo i saradnju sa banjalučkom marketinškom i produkcijskom agencijom Play Team, sa kojima smo u sklopu tv show-a „Rekreativno sa Dijanom Tepšić“, oformili rubriku REC Design koja se bavi prezentovanjem kako našeg dizajnerskog rada, tako i kvalitetnog rada kolega iz BiH i regiona”, priča nam tim LU arhitekata. Smatraju da taj vid prezentovanja kvalitetnih dizajnera dosta pomaže freelance zajednici kod nas i da radi značajne korake ka edukovanju gledaoca o samom svijetu dizajna.

“Kada bi smo morali izdvojiti prostor koji najviše odgovara našem senzibilitetu i estetici, to bi svakako bio projekat coworkinga, radeći na tom projektu znali smo da smo i sami krajnji korisnik prostora te se kroz taj projekat možda najjasnije očitava naš potpis. Imali smo sreću da su nas neuobičajeni projektni zadaci do sada  uvijek pronalazili, ono što želimo je da se to i nastavi. Volimo izazove i projekte koji nas kako funkcionalno, tako i estetski tjeraju da istražujemo, eksperimentišemo i pomjeramo svoje granice”.

Što se stila uređenja koji preferiraju kažu da pokušavaju ne davati prednost niti jednom stilu. No minimalizam, jasne geometrijske forme, nepotpuna obrada materijala su neke odrednice kojima se uglavnom rukovode.

Inspiraciju crpe iz konstantnog edukovanja i usavršavanja, te samih potreba klijenata koji dobrom komunikacijom i pričom koja uvijek stoji iza tih potreba prosto donose konceptualne smjernice. “Putovanja su naš apsolutni „punjač baterija“ i svaki put izazivaju pozitivne kreativne naboje”.

Što se tiče planova za budućnost, planiraju se još bolje pozicionirati na tržištu, proširiti radne kapacitete, i stvarati neke nove još bolje i interesantnije dizajnerske priče…

Smart Office BL

Svi zainteresovani klijenti ih mogu pronaći svaki radni dan od 9 do 17h,u Smart Office-u na adresi Sime Solaje 1A, u Banjoj Luci. Takođe, klijenti ih mogu kontaktirati putem Facebook stranice LU Architects, ili na telefone 065 482 721 i 065 358 258.

NO COMMENTS