PREDSTAVLJAMO: NOVA AMBIENTA, RENOMIRANA BH. FIRMA ZA DIZAJNIRANJE, PROIZVODNJU I OPREMANJE ENTERIJERA

0
566

Firma NovaAmbienta osnovana je prije više od petnaest godina kao rezultat ideje o stvaranju domaće, renomirane firme čija bi glavna djelatnost obuhvatala dizajniranje, proizvodnju i opremanje enterijera.

nova1

Pod vodstvom direktora i vlasnika firme i sa nekoliko stručnjaka iz drvne industrije, oformljen je tim, koji i danas čini jezgro firme. S vremenom, u skladu sa zahtjevima tržišta, broj uposlenika je rastao, da bi danas ukupan broj iznosio preko trideset uposlenika. Oko stručnjaka drvne inustrije okupljen je tim mladih dizajnera i arhitekata, koji svojim inovativnim idejama i pristupom, zajedno sa iskustvom starijih kolega, čine jedan zanimljiv, ambiciozan i dinamičan tim koji se trudi da estetski i funkcionalno osmisli životni prostor u skladu sa željama, potrebama i mogućnostima kupaca.

Misija ove firme je da klijentima pruže vrhunsku uslugu u oblasti dizajna i opremanja enterijera.

Firma NovaAmbienta, pored proizvodnog pogona na preko 1300msmještenog u Hadžićima, posjeduje i izložbeni salon na adresi  Nedima Filipovića br.3, u opštini Novo Sarajevo, gdje se klijenti na cca 300m2 mogu uvjeriti u kvalitet i zanimljiv dizajn njihovih proizvoda.

“Osnovni proizvodni program, koji je ujedno i najzastupljeniji u salonu, čine kuhinje, dok se i sav ostali namještaj, spavaće sobe, plakari, ormari, stolovi, komode, kupatilski elementi itd. može pogledati i naručiti u salonu. Prednost naše usluge je individualan pristup svakom klijentu i proizvodu, te izrada namještaja prema specifičnim zahjevima, po mjeri”, kažu za Decor In iz NoveAmbiente.

Pored visokog kvaliteta proizvoda, koji predstavlja osnovni postulat njihovog poslovanja, firma NovaAmbienta nudi usluge opremanja enterijera, po principu „ključ u ruke“, što klijentima značajno štedi vrijeme. Također, fleksibilan mladi tim dizajnera i arhitekata, koristeći sve prednosti savremene tehnologije, u mogućnosti je ponuditi inovativna rješenja iz područja opremanja enterijera.

Tako je kvalitet njihovih proizvoda i fleksibilnost ovog tima, koji govori nekoliko svjetskih jezika, prepoznat od strane partnera zemalja EU, a posebno se ističe prisustvo na tržištu u Luksemburgu, Austriji i Švicarskoj.

“Neki od nedavno završenih projekata su “Octans – A Spirited Bar”, zatim bar „Bellamy“, osiguravajuća tvrtka „Gatsby&White“  te još nekoliko stambenih jedinica u Luksemburgu. Bitno je spomenuti, pored individualnih kupaca i projekta kompletnog  opremanja stanova u zgradi u vlasništu firme Panamera na Ilidži, projekta Muzeja Oružanih snaga BiH ili poslovnih prostora lanca Gema u Sarajevu i Tuzli, o svim aktuelnim realizovanim projektima naši klijenti se mogu informisati i preko facebook stranice www.facebook.com/NovaAmbienta, ističu iz NoveAmbiente.

Ono što ih naročito motivira u daljnjem radu je nabavka tehnološki najnaprednijih mašina na svjetskom tržištu u njihovim proizvodnim pogonima, koje će značajno ubrzati proces proizvodnje, povećati njegov kapacitet i dodatno poboljšati kvalitet proizvoda.

“Cilj nam je dakle, kako održati pozitivan rast u poslovanju na domaćem tržištu, tako odgovoriti i na zahtjeve naših evropskih partnera.  Za naše klijente u narednih nekoliko mjeseci planiramo i nekoliko inovativnih proizvoda kao i pogodnosti za kupnju, o čemu ćete uskoro detaljnije moći pročitati na našoj facebook stranici”, kažu na kraju razgovora iz ove renomirane firme.

 

NO COMMENTS