PREDSTAVLJAMO STANDARD FURNITURE FACTORY, BH. LIDERA U PROIZVODNJI NAMJEŠTAJA OD PUNOG DRVETA

0
774

Piše: A.Š.

Preko hiljadu salona širom Evrope krasi trpezarijski namještaj sa potpisom jedne bh. kompanije. Riječ je o asortimanu proizvođača Standard Furniture Factory d.d.

Kompanija sa preko 600 zaposlenih već 60 godina je lider u proizvodnji namještaja od punog drveta. Sve je počelo od ljubavi prema drvetu koja je urodila mnoštvom proizvoda najfinijih linija i detalja. Ni dan danas ništa se nije promijenilo, i dalje rade po istim sistemima vrijednosti u koje su vjerovali i tada. Možda je baš zato “Standard Furniture Factory d.d. Sarajevo” pozicioniran kao vodeća kompanija u izradi namještaja u regionu.

STANDARD1

Specijalizirali su se u proizvodnji trpezarijskog namještaja, a naročito proizvodnji tapaciranih stolica, stolova, klupa te barskog namještaja, izrađenog od punog drveta i drugih prirodnih materijala. Svaki njihov proizvod karakteriše izvanredan odnos cijene i kvaliteta te odlične tehničke karakteristike.

U proizvodnji najviše koriste bukvu i hrast, koji predstavljaju cjenjeno, otporno drvo sa predivnom teksturom te zagarantovanom trajnošću. Kako bi zadržali vrhunsku kvalitetu, proizvode dodatno štite sa visokokvalitetnim lakovima i uljima.

Dodjeljeni su im i FSC i ISO 9001 certifikati.

Njihov namještaj krasi i izvanredna udobnost, koju postižu korištenjem specijalnih spužvi te tapaciranjem namještaja raznim štofovima i materijalima poput prave ili eko kože. U skladu sa današnjim trendovima, svoje proizvode nude u kombinaciji sa nehrđajućim čelikom, metalom i kromom, tj. sa materijalima koji su veoma izdržljivii otporni na vanjske uticaje.

Specijalnu pažnju poklanjaju odjeljenju Istraživanja i Razvoja. Uvijek prate posljednje trendove i standarde u industriji namještaja kako bi njihovi stručnjaci kreirali moderan namještaj.

Sa godinama iskustva i konstantnog unapređenja, stvorili su širok asortiman proizvoda klasičnog i modernog izgleda te koji odgovara različitim stilovima, prostorima i karakterima.

Standard kompletan asortiman izvozi na zahtjevno tržište Evropske Unije – najviše na tržište Njemačke, Austrije, Holandije, Švicarske, Italije, Slovenije i Hrvatske, gdje se proda preko 90% njihove godišnje proizvodnje. Kupci u regiji imaju priliku kupiti Standard-ov namještaj u salonima njihovih partnera u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori i drugim zemljama regiona.

Redovni su posjetioci, ali i izlagači na sajmovima u Njemačkoj – MOW u Bielefeldu iIMM u Kelnu.

No i kupci u BiH imaju priliku da nabave proizvode iz Standardovog asortimana. Njihov namještaj dostupan je u velikom outletu u Podlugovima, kao i u rastućoj mreži salona Standard-ovih partnera u bh. gradovima, kako bi namještaj visokog kvaliteta i modernog dizajna bio dostupan svim kupcima u našoj državi.

Da bi izašao u susret svim potrebama savremenog kupca Standard neprestano ulaže u opremu i poboljšanje procesa rada. Proširenjem proizvodnje i proizvodnih kapaciteta, planiraju da osvoje tržišta na kojima još nisu prisutni.

Plan im je da i dalje prave lijep i kvalitetan namještaj kao i da ostanu vodeći u ovoj industriji.

NO COMMENTS