PREDSTAVLJAMO STUDIO FO4A ARCHITECTURE: JOŠ JEDAN MLADI PROJEKTNI BIRO KOJI OBEĆAVA

0
937

Piše: Aida Šulović

Koncept Fo4a Arhitektura osmišljen je i kao takav egzistitira nekoliko godina. Početkom ove godine konačno je i službeno registrovan kao projektni biro. Iza Fo4a arhitekture stoji arhitekta Armin Mešić, a iza njega mnogo truda, rada i ideja.

Fo4a Arhitektura se bavi projektovanjem, dizajnom enterijera i namještaja, a Armin Mešić za Decor In priča o svom studiju, projektima, planovima…

– Prije svega recite nam da li ste registrovani kao firma ili poslujete kao brend? Da li imate svoje urede, showroom, salon ili se sve odvija online?

Fo4a jeste registrovana kao firma, odnosno projektni biro i nalazi se u ulici Saliha Udžvarlića br. 10 u Sarajevu. Međutim, zbog čestih putovanja i odlazaka na teren, jedina konstanta smo laptop i ja.

Obzirom da sam ja iz Tešnja, i djelatnost Fo4e odvija se na relaciji Sarajevo – Tešanj.

– Po čeme je Fo4a Arhitektura prepoznatljiva, šta vas izdvaja u odnosu na konkurenciju?

Svako od mojih kolega koji se bavi ovim poslom, ima svoj koncept koji prati i koji ga određuje. Mada ono što danas uveliko određuje ovaj posao su želje klijenata. U kontekstu konkurencije, ne bih koristio taj termin, jer, kolege sa kojima sam studirao i radio, a bave se ovim poslom, su prije svega moje kolege, a većina njih i prijatelji.

fo4a
– Koji su nedavni projekti na kojima ste radili, a da li imate planiranih projekata u narednom periodu?

Projekti su, hvala Bogu, uvijek aktuelni. Jedan od mojih dražih i značajnijih projekata jeste projekat „Winter shelter“, što zbog okolnosti u kojima je nastao, što zbog pažnje koju je izazvao, zatim projekat  adaptacije i uređenja  „stana A.H.“ u Jelahu za prijatelja i projekat  apartmana „Clouds“ na Stradunu, u Dubrovniku.

– Da li imate neki projekat da istaknete kao najznačajniji do sada, a također koje su vam želje što se tiče rada u budućnosti?

U prethodnom odgovoru istakao sam neke značajnije projekte, mada u svaki projekat maksimalno ulažem sebe i trudim se odgovoriti zahtjevima klijenata. U budućnosti se svakako nadam napredovanju u radu i struci, a o nekim planovima ćemo pričati nakon što se ostvare.

fo4a1
– Kako klijenti na najlakši način mogu doći do Vas?

Klijenti me mogu pronaći putem FB stranice, Instagrama, gdje mogu pogledati i moje aktuelne i završene projekte. Web stranica je u izradi i uskoro će biti završena.

– Gdje pronalazite inspiraciju? Koji stil u uređenju preferirate?

Inspiraciju pronalazim u svom okruženju, u sitnicama koje su možda neprimjetne za druge, ja iz njih crpim inspiraciju i ideje. U svojim projektima volim koristiti prirodne materijale, prije svega drvo, iako investitor kod nas mnogo toga diktira (smijeh).

fo4a2
– Da li ste više orijentisani na domaće ili strano tržište?

U dosadašnjem radu, imao sam priliku možda više raditi za strano tržiše i regionu  Općine Tešanj, ali u svakom slučaju, smatram da sam u dovoljnoj mjeri prisutan i na našem tržištu. Svakako, bio bih sretan ako se u budućnosti više aktiviram i u svojoj zemlji.


– Osim dizajna enterijera i arhitektonskih projekata, da li dizajnirate i namještaj?

Već sam spomenuo da se bavim i dizajniranjem namještaja, uglavnom u projektima za klijente, koji se onda izrađuje unikatno za te projekte, ali nije isključen i neki angažman u tom polju u budućnosti.


– Koji su vam planovi u budućnosti?

Više projekata, više rada, više ideja i više Fo4a Arhitekture.

 

NO COMMENTS