PREDSTAVLJAMO: WOOLMANIA, DEKORATIVNI VUNENI PROIZVODI MADE IN BIH

0
545

Woolmania je projekat podržan od strane UN WOMEN BiH čiji je glavni cilj ekonomsko osnaživanje marginaliziranih žena. Žene okupljene u projektu Woolmania su članice Saveza udruženja logoraša Kantona Sarajevo.

Savez udruženja logoraša Kantona Sarajevo je nevladina asocijacija dobrovoljno udruženih građana bivših logoraša koji su zbog agresije na BiH bili prisilno odvedeni i internirani u logore. Savez je osnovan 1997 godine i do sada broji oko 6000 članova od kojih je 1000 žena i 5000 muškaraca. Socijalni status članova organizacije je još uvijek izuzetno težak. Uglavnom su nezaposleni, uz bitno smanjenu radnu sposobnost zbog posljedica preživljenih trauma.

Udruženje SULKS je pozvalo firmu HIVE pod vodstvom Gordane Miladinović i Dine Šiber, kako bi u saradnji sa ženama članicama Udruženja osmislili brend i proizvode od vune, koristeći znanje i vještine članica. HIVE se bavi kreativnim upravljenjem, brendingom, promocijom, organizacijom prodaje, te poslovnim savjetovanjem i educiranjem žena kako bi Woolmania u što skorijem roku postala samoodrživa.

Prva faza Woolmania proizvoda su dekorativni jastuci za enterijere, dok će se u drugoj fazi raditi na razvijanju mini-modne kolekcije za žene. Žene okupljene u Woolmania projektu mogu isplesti proizvode kakve vi zamislite, te ih možete poručiti.

Woolmania je nedavno predstavila svoju prvu kolekciju asesoara za enterijere. Izvanrednog kvaliteta i dizajna, ova kolekcija ručno pletenih jastuka je idealna za svaki enterijer, od dječijih soba i igraonica, do vašeg omiljenog kutka za čitanje.

Ovi zavodljivi i originalni jastuci su idealan poklon za za vas ili za nekoga koga želite obradivati.

Pri izradi WOOLMANIA jastuka koriste se najkvalitetnije vune i antialergijsko punjenje.

NO COMMENTS