PREFINJENA FOTELJA ZA RADNI I ŽIVOTNI PROSTOR

0
956

Kompanija “Poltrona Frau” se nakon dvije godine vraća na veliku scenu, a prvi adut je upečatljiva fotelja Assaya koja je premijerno predstavljena na nedavno završenom sajmu namještaja u Kelnu, i to na izložbenom prostoru koji je dizajnirao italijanski arhitekta Mikele de Luki.

Novi aduti i starije ikone kompanije dijele isti kvalitet, a prepoznatljiva karakteristika ovog proizvođača – harmonija boja i materijala u enterijeru i briljantna izrada uočavaju se i u novim modelima. Posebno je upečatljiva fotelja “Assaya”, dizajnera Satyendra Pakhalé. Ona je savršen primer trenda koji briše jasne granice između kućnog i kancelarijskog namještaja, a fokus je na komforu i funkcionalnosti.

 

Nakon dvije godine razvijanja, ova fotelja konačno je predstavljena, a ime “Assaya” potiče iz jezika Marathi, maternjeg jezika dizajnera i znači “pružiti udobnu potporu” ili “stvoriti prijatan osjećaj”.

“Assaya” je prvobitno dizajnirana 2012. godine u okviru konkursa kojim se slavila stogodišnjica postojanja kompanije “Poltrona Frau”. Koncept je inspirisan savremenim životnim stilom gdje granice između radnog i životnog prostora polako nestaju. Nastala kolekcija predstavlja spoj modernog i tradicionalnog – spoj potreba društva koje se razvija i izuzetnog umjeća kompanije “Poltrona Frau” u obradi kože.

Tabure, poslužavnik i sto su sastavni dio ovog projekta i pogodni su za stvaranje kako formalne, tako i neformalne atmosfere, pa tako odgovaraju i prostorijama za rad i onama za odmor. Sto i poslužavnik su praktični i multifunkcionalni dodaci koji mogu poslužiti kao držači za laptop, tablet, knjige ili obrok.

kucastil.rs

Komentari

comments