PREKRASNE LANTERNE I SVIJEĆNJACI IZ SALONA LIJEPE KUĆNE STVARI

0
231

Piše: A.Š.

Današnji minus, a i svi oni pred nama u narednim mjesecima, neće nam teško pasti ako nas u domu čeka topla kućna atmosfera.

Pojačano grijanje, ugodna rasvjeta, prijatno društvo ili zabava uz knjigu/seriju, plus neki topli napitak su recept za ugodno hladno veče. Dok napolju provejava snijeg, udobno zavaljeni u omiljenom naslonjaču i prekriveni mekanom dekicom, osjećat ćemo se spokojno ako učinimo da nam ove zime misli budu pozitivne, te da nas male stvari učine sretnim.

Ako ste ljubitelj baš tih malih stvari, onda je ovo tekst za vas. Jer mi obožavamo sve te sitne dekoracije, koje nisu tu da nam olakšaju život, niti da budu nešto naročito korisne, već su tu da nam pogledom na njih bude ugodno, lijepo, da nam griju dušu iznutra.

Ove zime trebamo dozvoliti sebi da maksimalno uživamo i da se ne grizemo zbog toga. Da radimo stvari koje nas vesele, da lijenčarimo ako nam je to volja, pa i da nabavimo i po neki detalj, koji nam “ne treba”, ali će tako dobro pristajati uz novogodišnju scenografiju.

No kad svo već kod praznične scenografije, nezaobilazan detalj posljednjih godina postale su svijeće. Male, velike, mirisne ili ne, u bojama ili bijele, sa držačima ili samostalne…

I više se srećom ne vezuju za romantične klišee, već su postale onaj momenat u domu koji nam donosi mir u večernjim satima, a njihov plamen donosi svojevrsnu utjehu. Sreća je da više ni muškarci ne zaziru od njih već im je postalo normalno da njihove ljepše polovine tokom čitave godine pale svijeće po stanu 🙂

Do skoro, mirisne svijeće je bilo teško pronaći kod nas, no sada je izbor malo bolji. No ono što mi obožavamo su ukrasne lanterne ili svijećnjaci, koje ne samo da predstavljaju odličan detalj i ukras za dom, već su korisne kao držači svijeća.

U salonu Lijepe kućne stvari pronašli smo predivne lanterne i svijećnjake, te zaista imaju možda i najbolju ponudu kod nas.

Pogledajte neke od modela, a možete ih posjetiti u sarajevskom BBI centru na III spratu.

NO COMMENTS