PREPORUKA ZA SVE SLADOKUSCE: PET FENOMENALNIH NOVIH SLASTIČARNIH U SARAJEVU

0
887

Piše: A.Š.

Upozorenje: Ovaj tekst sadrži veliku količinu šećera, čokolade i u tragovima voća. Štetne posljedice može imati po osobe koje žele da smršaju, na dijeti su ili iz nekog drugoj razloga izbjegavaju slatkiše.

A vi ostali koji ovo čitate, pripremite se za preporuku pet novih odličnih mjesta u Sarajevu, gdje možete pojesti vrhunske slastice. Pa krećemo, jedan, dva, tri, neka voda na usta krene. 🙂

DonutBa

Ova slastičarna se otvara tek ovog mjeseca, ali po najavama menija, ne sumnjamo da će biti naša redovna destinacija.

DonutBa će biti prva bh. pekara i kafić specijalizirani za krofne. Otvara se u ulici Bravadžiluk, u Starom Gradu. Osim krofni, na ovom mjestu ćete moći popiti milkšejkove, ledenu kafu, frapee, te kafe i čajeve.

Planiraju i dostavu krofni u radijusu od 5 KM, ali će se one prodavati i u trgovinama u gradu. Na kraju kažemo, jedva čekamo otvorenje.

Svijet čokolade

Ova caffe- slastičarna je prvo otvorena u ulici Hamdije Kreševljakovića, ali od 15. decembra kreće sa radom na novoj lokaciji na Baščaršiji, u ulici Čirčiluk 41.

Radi se o ugostiteljskom objektu koji su pokrenula dvojica turskih studenata, koji su se školovali u Sarajevu, a nakon toga ostali živjeti u ovom gradu. Kao što samo ime kaže, u ovom lokalu moći ćete pronaći veliki izbor čokoladnih delicija, ali i drugih slastica.

Kocatepe Cake&Cafe

Otvorena također ove godine, ova kafeterija nudi vrhunske proizvode po recepturama Turske, te ima za cilj da našem narodu približi turske ukuse i mirise, ali i kulturu.

Smještena je u ulici Halači bb, a naša preporuka je da i vi zavirite u ovaj čarobni orijentalni svijet.

Svijet baklave

Svijet Baklave je novootvoreni slatki kutak u TC Sara na Ilidži. U njemu ljubitelji tradicionalnih slatkiša, mogu pronaći vrhunske delicije. Svijet Baklave bavi se prodajom i proizvodnjom baklava po tradicionalnoj recepturi, kao i prodajom tradicionalnih kolača.

U ovoj slastičarni možete pronaći raznovrne vrste baklava, kao što su baklave sa pistacijama, lješnjacima, bademom i orahom, hurmašice punjene čokoladom i orahom. Također, u ponudi možete naći slatka kao što su suhe šljive punjene orahom i bademom, stambolku tikvu.

Cafe pekara Mrvica

Daleko od gradske vreve i buke u relativno mirnom okruženju, u proljeće 2015. godine, rodila se cafe pekara Mrvica, preslikana iz pariških kataloga, zalogajnica smještenih u uskim uličicama, ovjekovječenih u čarobnim francuskim filmovima. Mrvica je nešto lijepo i potpuno drugačije. Drugačije, ne samo izgledom i samim konceptom, nego i ukusom i sadržajem najraznovrsnijih slastica, peciva, napitaka, čarobnih doručaka. Mrvica je mjesto gdje možete kupiti za ponijeti ili u ugodnom ambijentu na licu mjesta dozvoliti svim svojim čulima da uživaju.

Komentari

comments