RASPOREDI NAMJEŠTAJ U DNEVNOJ SOBI?

0
3734

Dnevni boravak je često utočište za cijelu obitelj, kao i mjesto okupljanja kad prijatelji i rodbina dolaze u posjetu. Dakle, pitanje se često postavlja kako namještaj najbolje postaviti da bude ispravno. Tačna pozicija kauča ili sofe je gotovo jednako važna kao i ostali dio namještaja.

Uređenje dnevne sobe – Razine

U cjelini, soba bi trebala biti vizualno podijeljena na nekoliko razina, a koje nude oku promatrača, razna referentna područja.

Na primjer, namještaj (kauč, stolica, stol) bi trebali predstavljati jednu razinu. Dio gdje je televizor bi bila druga razina i ormar na zidu bi bio treća razina.

Prijelazi između tih područja ne bi trebli biti previše nagli. Objekt na vrlo niskoj razini (npr. ravnu fotelja) ne bi trebala stajati pored vrlo visokog objekta u drugoj razini (primjerice, visoki ormar u dnevnom boravku). Ovj prelaz može se ukrasiti objektom srednje visine, kao npr. saksijom palme. Rezultat bi bio skladna ukupna slika dnevnog boravka, koja neće izgledati neuredno i prenatrpano.

EKONOMIČNOST: MANJE JE USTVARI VIŠE U DNEVNOM BORAVAKU

Da ne bi dnevni boravak izgledao previše prenatrpan ili uzak, mjesto na zidovima ne treba pretrpavati. Objekti koji imaju svoje mjesto kod prozora, visinu praga prozora ne smijeu prelaziti, u idealnom slučaju. Dekorativni element ili komad namještaja koji je viši od prozorske daske, bolje postaviti na neko drugo mjestu u sobi.

Da bi osvarili da prostor bude veći, ni zidovi ne bi trebali biti prenatrpani. Ako želite napraviti da soba djeluje viša, koristiti vertikalno prugaste tapete. Tapeta sa horizontalnim prugama smanjuje visinu, ali može se kombinirati vrlo dobro u starim zgradama s visokim stropovima.

RASPORED KAUČA I FOTELJE U DNEVNOM BORAVKU

Najvažniji elementi u dnevnom boravku je naravno namještaj za sjedenje. U razmještaju kauča, stolice i stola bi trebalo paziti da i to područje ne djeluje prenatrpano. Treba biti omogućeno otići do namještaja za sjedenje, bez da vam nešto stoji na putu. S većim ukrasnim naještajem bi trebali biti umjereni u ovom području.

Ako je to veliki dnevni boravak sa blagovaonicom, duga ugaona sofa  pogodna je i kao neka vrsta optičkog paravana, odvojena od blagovanice.

U-OBLIK KAUČA

Raskošnija verzija U-oblika je da je krevet u isto vrijeme te da i sa lijeve i desne strane ima mjesta za ležanje.

 

 

 

L-OBLIK KAUČA

Kao što ime sugerira, u obliku slova L konfiguracija ima dužu stranu i kraću stranu.

Da bi lakše isplanirali svoj idealni dnevni boravak, posjetite našu aplikaciju Projektuj sam svoj dom.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY