RIJEČ UREDNICE PRED DUGO TOPLO LJETO

0
50

Nama se u redakciji čini da maj nikad nije bio lošiji. Iako je definitivno moj omiljeni mjesec, ovaj put moram da ga naružim. Shame on You, May.

Poslije divnog aprila, koji nas je počastio Suncem u izobilju, malo smo se uzjogunili, pa potrčali da odložimo zimske jakne i čizmice. No ovaj mjesec, koji je iza nas nam je pokazao da proljeće može biti itekako varljivo. Tako ovih dana, iako su temperature prilično visoke, sa strahom vadimo ljetne stvarčice sa dna ormara, a zimske još ne odlažemo. Što je sigurno, sigurno je.

Maj je inače u našim krajevima tradicionalno vezan za krečenje i pranje ćilima, a zbog neplaniranih okolnosti, te aktivnosti su sada premještene ipak za jun. Ako niste do sada bacite pogled na naš vodič Gdje kupiti fasade i unutrašnje boje u BiH.

Eh, sad je pravo vrijeme da se oprostimo sa ovim prevrtljivim majom, u nadi da će biti bolji naredne godine i da kako treba dočekamo jun.

rsz_wp_20160531_12_35_57_pro_li_2

Ma ko ga ne bi volio?! Mjesec omiljenog voća- trešanja i jagoda, mjesec kada u baštama mirišu ruže i božuri, mjesec kada se kuju planovi za ljetovanja i u svima nama tinja nada da će ove godine biti najbolje do sada. Mjesec kada se opraštamo sa školskim obavezama (oni koji imaju djecu školskog uzrasta, znaju itekako da cijene ovu činjenicu), kada upisujemo odmore u kalendare, kada su vrućine još uvijek podnošljive, a noći predivne….

Da ne zaboravimo, i mjesec kada uređujemo u i oko kuće, što bi kod nas rekli: “Da rahat odemo na odmor” 😀

Što se tiče te strane, ne brinite. Na Decor In vas čeka bezbroj savjeta i ideja, vodiča za kupovinu, te akcija i sniženja da uštedite koju markicu za sladolede i limunade na odmoru. Bacite pogled i na vodič za kupovinu asortimana za vrt i dvorište ovdje.

I idemo, dobro nam došao mjeseče Juni, budi nam bezbrižan i veseo, pun sunčanih dana i ukusnih voćnih plodova.

Do čitanja…

Aida Šulović

Komentari

comments