ŠTA NAM DONOSI 2016.GODINA U DIZAJNU KUPATILA

0
2685

Iako ova godina još uvijek zvanično nije gotova, trendovi za sljedeću godinu već debituju u raznim magazinima i dizajnerskim blogovima…

Šta je ono što ćemo gledati u kupatilskom dekoru iduće godine? Pa, možemo slobodno reći da se mnogo toga mijenja. Ovog puta, predstavljamo vam najpopularnije trendove, za predstojeću godinu, koji će vas sigurno očarati.

  1. Metali

Iduće godine, metal kao trend, se vraća u punoj snazi. Iako smo vidjeli male detalje u formi mesinga tokom ove godine, 2016. nam donosi metal u svim verzijama, koji će biti zastupljen u mnogo većoj mjeri. Zajedno sa mesingom, zlato, srebro, platina, nehrđajući i brušeni čelik biće najpopularniji završni detalji u luksuznim kupatilima. Nabavite smjele mesingane slavine ili promijenite kvake i ručke na vašim kupatilskim ormarićima, dajući im svježi metalik izgled.

  1. Kamenje i minerali

Još jedan od predivnih trendova koje ćemo imati prilike da vidimo je upotreba prirodnog kamena i materijala, ali ne samo u dekorativne svrhe. Oni se iduće godine pojavljuju kao funkcionalni predmeti, u vidu poliranog kamenog umivaonika na primjer, umjesto standardnog porcelana. Takođe, dekor u ovom stilu će biti snažno zastupljen – kamena klupa pored kade, ili pak, stolica prekrivena poliranim mineralima. Ako vam vaš budžet dozvoljava, razmotrite opciju integracije luksuzne mermerne kade, ili kade od prirodnog kamena.

  1. Zelenilo

Zelena kupatila su se pojavila kao smjeli koncept tokom ove godine, ali, tokom 2016. ovaj trend će postati ključni element svih modernih prostora. Biljke koje možete koristiti u vašem kupatilu su veoma raznovrsne, tako da su vam ruke odvezane. Ako ste malo hrabriji i smjeliji, razmislite o dodavanju cijelog jednog zelenog zida ili bašte vašem kupatilu.

  1. Dramatične boje

Ukoliko ste umorni od “tradicionalnih” bijelih i bež kupatila, onda imate sreće. Iduće godine, dramatične boje će opet biti glavni trend. Crne pločice i smjele boje će biti korištene u kupatilu, zarad kreiranja dramatičnog efekta i snažnih kontrasta. Ovo znači da u svom kupatilu možete koristiti jake boje, čak i u aksesoarima. Nemojte se plašiti tamnih i bogatih nijansi, ukoliko želite da kreirate glamurozni i dramatični prostor.

  1. Cvjetni šabloni

Pa, cvjetni šabloni više nisu kič: tačnije, sada su u trendu! Veliko, malo, šareno ili nježno – cvijeće je predstojeće sezone pravi hit. Pored pravog cvijeća koje možete koristiti za dekor, dodajte nekoliko predmeta sa cvjetnim šablonima, poput peškira, zavjese za tuš kabinu ili segmenta pločica.

  1. Pink u svim svojim nijansama

Dame koje vole ovu boju biće oduševljene. Prihvatite svoju ženstvenu stranu i dodajte pink detalje vašem kupatilu – svjetla, drečava ili suptilna pink boja biće pun pogodak. Za luksuzna kupatila, nemojte se plašiti da iskoristite maksimum ove boje – pink peškiri, prostirke, ormarići, ramovi prozora, tapete… sve je to sada dozvoljeno!

  1. Personalizacija

Mnogo važnije od praćenja bilo kog od ovih nevjerovatnih, i možda donekle neočekivanih trendova, jeste dodavanje vašeg ličnog pečata kupatilu ili bilo kom drugom prostoru u vašem domu. Ne postoji veći luksuz od originalosti i autentičnosti. Šta god da volite, budite originalni i uvijek predstavite sebe u svakom detalju!

Kraj 2015.godine nam se polako približava, a iduća godina nam se prikrada sve brže i brže. Nakon proslave Nove godine, ovi trendovi će biti pravi hit – a vi sada imate prednost i možete se temeljno pripremiti za njih!

www.luxlife.rs

NO COMMENTS