STUDIO ZIDOVI- EKSLUZIVNI ZASTUPNIK I DISTRIBUTER DRVENIH ZIDNIH OBLOGA

0
4123

Piše: A.Š.

Drvene zidne obloge su u posljednje vrijeme veliki hit u uređenju enterijera, a osim što su moderne, unose i toplinu u prostor.

Mogu se slagati na više načina, farbati u razne boje, te praviti od različitih vrsta drveta. Mogu zauzimati samo jedan dio zidne površine ili ga pokrivati cijelog, a sve zavisi od vaših afiniteta.

Drvo u enterijeru oplemenjuje prostor, pa će odabir ovakve vrste zidnih obloga zasigurno biti sjajno rješenje.

Iako se drveni zidovi često vežu za retro stil enterijera, oni mogu savršeno funkcionisati i u drugim stilovima te čak unijeti dozu luksuza u prostor. Također, daju notu posebnosti i osjećaja doma, a modernim donovima daju neophodnu toplinu.

Osim u privatnim domovima, drvene zidne obloge su naročito popularne u ugostiteljskim objektima.

Odnedavno, u ponudi firme ZIDOVI možete pronaći drvene zidne obloge, koje su 100 % domaći proizvod i izrađuju se od autohtonih bosanskohercegovačkih vrsta drveta. No, pored toga, moguće je izraditi komade zidnih obloga od bilo koje druge egzotične vrste drveta.

“U osnovi proizvoda je podloga od šperploce ili osb ploča na koje se slaže mozaik kombinujući tehnike iste ili različite vrste drveta. Završna obrada drveta je ulje proizvođača Woca. Ono se može tonirati u nijansu po zahtjevu kupca. Osim uljenja, završna obrada može biti parenje, pjeskarenje, starenje, a obloge se mogu isporučiti i bez završne obrad”, kaže za Decor In Dalila Fejzagić, osnivač i arhitekta u Studiju Zidovi.

Zidne obloge se pakuju u pakovanje od 1m2, skupa sa vijcima potrebnim za montažu i uputstvom. Montaža se radi na roštilj podkonstrukciji od drvenih letvica koje su obezbjeđene od strane proizvođaca i dolaze u pakovanjima dovoljnim za montažu 5m2 proizvoda.

Proizvod zadovoljava sve ekološke zahtjeve, a uspješno je prošao testove kvaliteta u Njemačkoj.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

  1. Baza:

  2. OSB Ploča 12mm 100% FSC

  3. Šperploča Topola 12mm 100% FSC

  4. Ljepilo HB FULLER RAKOL ECO 3

Klasifikacija: D3 prema EN 204, EN 14 257 (WATT 91)

Vlagootporno PVA ljepilo (D3), sa dodatnim učvršćivačem vodootporne grupe (D4)

  1. Drveni elementi u zavisnosti od dezena i dizajna (hrast, bukva, bor, jela) su ljepljeni na unaprijed pripremljenu bazu 180x900mm.

Elementi se izrađuju od domaćeg drveta (Zemlja porijekla: BiH) koje se nabavlja od pilana koje vrše nabavku od ŠPD ZDK Zavidovići, za šta Proizvođač ima pripremljen OTPREMNI ISKAZ kao dokaz porijekla drveta.

  1. Ulje za drvo WOCA koje je moguće nijansirati i tonirati po želji kupca.

  2. Pakovanje se vrši u kartonskim kutijama proizvedenih u BiH (Natron Hayat d.o.o. Maglaj)

  3. U pakovanju svakih 1m2 Zidnih obloga dolazi printano uputstvo za postavljanje

  4. Transport se vrši na Paletama dimenzija 100x120cm na koje se slaže 36 kutija (36m2 obloga).

  5. Sistem za montažu Zidnih obloga „roštilj“ se pakuje u posebne kutije za površinu od 5m2.

Proizvođač drvenih zidnih obloga je firma Maxmer d.o.o. Doboj.

Više informacija o Studiju Zidovi pogledajte ovdje: http://decorinportal.com/adresar-poslovni/listing/zidovi-d-o-o-sarajevo

NO COMMENTS