TRENDOVI U DIZAJNU KOJI SU BILI AKTUELNI U 2014.

0
609

Kraj godine je pravo vrijeme da se saberu utisci o prethodnoj. Tako i mi iz svoje sfere, donosimo vam pregled trendova koji su nas osvojili u ovoj godini. Neki su novi, neki su povratnički, a neki će biti u trendu i dalje.

No bez obzira na trendove, naš glavni savjet u opremanju doma je kombinacija vlastitog ukusa, stila i trenda.

A sada da vidimo šta je to bilo aktueltno:

Geometrijske šare: Ovaj trend je počeo od garderobe još prije dvije godine. Nedugo zatim prenio se na namještaj, tepihe, tapete. No njegov uticaj sve više slabi. Mada ljubitelji jednostavnih linija i monohromatskih kutova, ostaće mu vjerni.

Minimalistički stil: Uvijek aktuelan jer manje je definitivno više! Toplo ga preporučujemo, zato se oslobodite mnogobrojnih stvari koje se godinama baškare po vašem domu i od njega napravite minimalističku oazu.

Smjele boje i stari dobri kič: Ovaj stil ili volite ili ne volite, nema sredine. Mada pametnom uporabom jakih boja u dosluhu s mekim materijalima, kao što su vuna, filc, svoj dom možete obojiti nostalgičnim stilom. Ipak ne vjerujemo da će biti aktuelan i u narednoj sezoni.

Engleski seoski stil: Njega odlikuje elegancija, a ona je uvijek u trendu. Zatim tu su pastelne boje, mekani materijali, glatki drveni namještaj, jednostavnost u svakom pogledu. To je trend kojem predviđamo veoma dug vijek trajanja.

Vintage i retro umjetnost: Trend koji je aktuelan već nekoliko sezona, pa tako i u ovoj 2014. godini. U svijetu je pravi hit, a kod nas nažalost većina građana odavno nije promijenila namještaj u svom domu. Pa se može reći da je i u BiH retro hit trend.

Komentari

comments