TRI HOT KOMBINACIJE BOJA ZA 2014. GODINU

0
1142

Dizajner Tobi Fairley podjelio je na sajtu Housebeautiful svoje omiljene kombinacije boja koje mogu osvježiti vaš dom ove godine. Njegov mudar savjet prije obnovljanja kuće: “Nikada ne pratite trend samo zato što je popularan. Umjesto toga, radite po mjeri, pratite relevantne trendove te ih spajajte na svoj jedinstveni okus.”

Kada je riječ o odabiru boja za vaš dom, on preporučuje nekoliko stvari: Razmislite o tome kako želite da vaš prostor izgleda, izaberite boje tkanina prve, a posljednje boje za zid i budite svjesni da će teksture i uzorci utjecati na boje. Tekstura može omekšati dramatične tonove i uzorci mogu živnuti mekše palete.

Fairley vam predlaže tri kombinacije boja.

1. Ljubičasta i zelena

Pantone je okrunio blistavu Orhideja boju kao boju godine 2014. Uzbudljivo, ali čudi najava s obzirom da su sve boje koje se nalaze na paunovom repu bile u modi već nekoliko godina. Smaragdno zelena je bila boja 2013. godine, tako da ima smisla da ljubičasta i zelene budu glavna kombinacija na ovogodišnjoj izložbi dizajna. Oni su bujan, živahan par. Uspjeh ove kombinacije ovisi o tonova koje ste odabrali da biste dobili izgled koji želite za svoju sobu.

2. Ljubičasta i kobaltno plava

Kobaltno plava boja je drugoplasirana u ovogodišnjem izboru boje godine. Plava je daleko najpopularnija boja u kući dizajna i kobalt plava je najspokojnija u svim plavim tonovima. Ne morate kupiti novi namještaj kako bi osvježili svoj dom, umjesto toga, nanesite odvažnim potezima boje na klasičnim linijama.

3. Providno i rustikalno

U stvari ovdje se radi i o teksturi i boji (ili odsustvu jednog), što može biti anomalija, ali nikako zastrašujuće.

Pleksiglas staklo je ove godine jedan od aktuelnih elemenata u dekorisanju doma. Idealno ide u paru s rustikalnim drvenim elementima, kao što je drveni stol s pleksiglas nogama.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY