Pratite naš korak-po-korak vodič za postavljanje plutajućih polica i dobit ćete zgodan dodatni prostor za pohranu u dnevnoj sobi.

Postupak postavljanja nije težak i možete ga završiti tokom jednog poslijepodneva.

Trebat će vam metar, libela, bušilica, vijci i okovi, hammer i odvijač.

police

Kako da stavite plutajuće police:

Korak 1: Prvo odlučite koliko polica želite. Ako želite staviti npr. košaru ispod, najniža polica bi trebala biti minimum 90 cm od poda, a prostor između svake police najmanje 30 cm.

Korak 2: Korištenjem elektronskog detektora, provjerite da li je područje zida gdje planirate objesiti police slobodno od skrivenih cijevi i kablova.

Korak 3: Stavite svoj prvi nosač na zid pomoću libele kako bi bili sigurni da je u ravni. Označite pozicije rupa s olovkom.

Korak 4: Izbušite označene rupe u zidu. Postavite skrivene nosače u rupe (možete ih kupiti npr. u Fis-u, Obiju, Penny marketu i slično). Na istim mjestima možete kupiti i police, te na licu mjesta tražiti da vam izrežu na željenu dužinu.

Korak 5: Gurnite policu na nosač kako bi provjerili da li je ravna. Nakon što ste zadovoljni položajem police, vratite je nazad te postavite ostatak nosača.

Korak 6: Nakon što su svi nosači na mjestu, stavite police na njih i dodatno ih učvrstite s vijcima s donje strane police, koristeći unaprijed izbušene ruke na donjoj strani svake police.

Komentari

comments

Ambyenta namještaj