U KUPATILIMA NOVOG DOBA, AKCENT JE NA STILSKOJ KADI

0
642

Piše: L.P.

Iako je ne tako davno najveći hit i must have, u kupatilu, bila jacuzzi kada, za kojom je cijeli svijet u kratkom roku poludio, situacija se promijenila. Novi trendovi nalažu drugačiji pristup uređenju kupatila, akcent je idalje na kadi, ali čiji izgled podsjeća na stilske kade prošlih vremena.

Uređenje kupatila koje je trenutno najtraženije, predstavlja spoj klasike i modernog doba. Pločice nisu više pod moranjem, jer novi dizajn kada preporučuje njihov smještaj na središnji dio kupatila ili bar manju odvojenost od zida, kako bi kada zasijala u svom punom sjaju.

Umjesto pločica, preporučuju se specijalizirane boje za kupatila, interesantne dekorativne fotografije ili čak tapete ili mozaci, koji se blago presijavaju, veliko stilsko ogledalo je obavezno, poželjan je i ormarić sa stilskim nogarama, svi detalji koji nas vraćaju u drevna vremena 50-tih i 60-tih godina.

Kade koje sada osvajaju srca su romantične, sa stilskim nogarama, specijalnog dizajna, vrlo su popularne kade u pastelnim bojama, a za luksuzno uređenje najtraženije su u boji zlata, srebra i bijelog mramora.

White-bathroom-with-brass-bath

 

NO COMMENTS