U MAJU 2015. MARRIOTT OTVARA PRVI BRENDIRANI HOTEL U CENTRU SARAJEVA

0
1168

Marriott International nastavlja širenje svog brenda kroz Evropu. Ova američka kompanija najavljuje otvaranje prvog brendiranog hotela u Sarajevu – Courtyard by Marriott, sa 130 soba i 2 apartmana. Ovo je ujedno i prvi svjetski hotelski brend koji ulazi na bosanskohercegovačko tržište.

Svečano potpisivanje franšiznog ugovora između investitora, sarajevske firme LAKE d.o.o. i brenda Marriott International, održalo se u prostorijama Općine Centar Sarajevo, uz prisustvo svih subjekata koji su podržali realizaciju ovog razvojnog projekta – predstavnika administracije Federacije Bosne i Hercegovine, Kantona Sarajevo i Općine Centar, partnerskih banaka, te dugogodišnjih saradnika i prijatelja iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Evropske Delegacije za BiH, Specijalnog Pretstavnika EU u BiH, te Ambasade Savezne Republike Njemačke.

“Državi su neophodni razvojni projekti. Kroz privatne i strane investicije, uz ovakvu pomoć administracije, na dobrom smo putu. Da bi Sarajevo opravdalo svoj historijski značaj, te se upotpunila turističko-poslovna ponuda, naše Društvo planira izgradnju još jednog brendiranog hotela, ovaj put „full service“, sa oko 250 soba, 70 apartmana servisiranih od strane hotela, kao i kongresnom salom kapaciteta 700-1000 mjesta. Na ovaj način će se Sarajevo približiti ostalim evropskim metropolama”,  rekao je Nedžad Bubica, direktor LAKE d.o.o.

“Marriott je izuzetno zadovoljan da se uspio etablirati i potpisati novi projekat u regiji, što je ujedno i drugi projekat u Bosni i Hercegovini. Svjesni smo važnosti dovođenja novog brenda na tržište na kojem će to biti prvi nastup svjetske hotelske kompanije. Više od pet godina smo tražili partnera  s kojim ćemo pokrenuti projekat u BiH i drago nam je da smo pronašli LAKE kao korporaciju za koju smo ustanovili da zadovoljava sve naše kriterije. To je partner sa kojim rado i sa veseljem potpisujemo prvi projekat i iskreno se nadamo da će, kao i u ostalim zemljama regije, ovaj projekat biti samo početak dugoročne saradnje i da se na ovome nećemo zaustaviti”, izjavio je Ivica Čačić, potpredsjednik Marriotta za Razvoj za Istočnu Evropu i Balkan.

Energetski efikasan hotel

Projekat arhitekture i enterijera radi Scott and Brownrigg (London, Velika Britanija). Domaće stručne kompanije i inženjeri, poštujući standarde Marriott International, zadužene su za realizaciju projekta po fazama. Tokom projektovanja, kao i izgradnje nastojala se postići što veća energetska efikasnost, smanjujući eksploataciju energenata, kao i stopu zagađenja.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY