Trpezarija je prostor u kojem većina obitelji najviše vremena boravi zajednički uživajući u obiteljskim obrocima i razgovorima. Zbog toga blagovaonica mora biti ugodna, te se u domu nikako ne smije zapostaviti ili ignorirati. Obitelj bi se trebala radovati boravku u toj prostoriji i zajedničkom vremenu.

Naravno, u trpezariji najvažnija je udobnost stolaca i veličina stola. Stolci bi trebali biti udobni, po mogućnosti vodonepropusni, te od materijala otpornog na mrlje. Umjetna koža je dobra opcija za stolce za trpezariju. Površina stola može biti od drva, stakla, metala ili kamena. Drvo se smatra najpogodnijim materijalom, ali važno je da je korišteni materijal otporan na grebanje kao i visoke temperature. Ipak, investirajte u dobre podloške, koji će osigurati što manja oštećenja stola.

Ako vam treba više sjedećih kapaciteta birajte stolove s jednom, središnjom nogom, jer za njih možete staviti više stolaca u odnosu na stolove s četiri noge.

Stolci bi trebali biti uvijek udobni, a ako očekujete goste, koji će duže sjediti u trpezariji, osigurajte im dodatne jastučiće na stolce.

Obično se trpezatije stilski dijele u moderne, tradicionalne i seoske. Svaki od ovih stilova može odlično funkcionirati, u stanu ili kući, u selu ili  gradu. Važno je da se odlučite za jedan stil i da ga poštujete uzimajući u obzir detalje.

Moderne trpezarije obično su u svijetlim bojama ili monokromatske, što znači da se jedna boja proteže cjelokupnim uređenjem. Stolci su jednostavnih linija, plastični ili od eko kože. Stol je obično bez stolnjaka, visokog sjaja ili stakleni. Dekoracije su staklene, modernih oblika. Moderan stil se često koristi kod uređenja trpezarija koje nisu zasebne prostorije nego su u otvorenim planovima dio dnevnog boravka.

 

(covermagazin.com)

Komentari

comments

Ambyenta namještaj