URED OTVORENOG TIPA – TREND U 2015: PREDNOSTI I MANE

0
1124

Originalna ideja otvorenog ureda zamišljena je još davne 1950. od strane momčadi u Hamburgu, koji su mislili da će to olakšati komunikaciju između zaposlenika.

Danas oko 70% svih radnih prostora je usvojilo ovaj trend, tako da predpostavljamo da to funkcionira. Ali neki rezultati pokazuju drugačije. Ima toliko koncepata otvorenih ureda koje poslodavci sada usvajaju, a neki se izdvajaju po svojoj kreativnosti.

Danas ćemo zaviriti u top koncepte za 2015. za uređenje poslovnog prostora i analizirat probleme i prednosti – da li otvoreni prostor funkcionira i zašto se neki zaposlenici ipak kriju iza pregrada.

OTVORENI  URED

Koncept koji ruši zidove u današnjim radnim prostorima: Otvoreni ured bi trebalo poboljšati radni proces i komunikaciju. Zvuči razumno? Možda ne.

Jedan članak napominje da su moderne agencija prihvatile ovaj koncept i da navode bolju komunikaciju, suradnju i brzinu rada, i da iz tog razloga predlažu da se barijere i zidovi sruše. Također ističu da su čelnici agencija vidjeli pozitivne prednosti i povećanu produktivnost kao rezultat ovoga.

Ali što se događa s privatnošću i sa povjerljivim telefonskim razgovorima i slično?

MANE OVAKVOG KONCEPTA

  1. Jedan članak u Forbes magazinu navodi da otvorene urede pospješuju prijenos bakterija, što je vrlo loše za zdravlje zaposlenika.

  2. Kod zaposlenih nema produktivnost i zadovoljstvo, zahvaljujući nedostatku privatnosti.

  3. Nema prostora koje je zaista samo njihovo.

  4. Različiti načini rada se ne prikazuju i ne priznaju.

  5. Forsirana je kreativnost, jer su sve oči uprte na vas, a da li je to dobro rješenje?

BOLJE I PAR ZIDOVA NEGO NIJEDAN

Zaposlenici su se požalili da se osjećaju previše otvoreni i izloženi, u kombinaciji s previše buke, nisu dovoljno skoncetrisani. Iz tog razloga postoji novi koncept koji je kreiran, kako bi se pronašla zlatna sredina.

 

Izgleda da su svi požurili da sruše sve zidove na radnim mjestima, ali sada žele neke povrate. Moderno opremljene urede, pokušavaju dizajnom postignu zlatnu sredinu, bez vraćanja svih zidova.

Primjerice, jedan Microsoft tim se odlučio na zatvorene i privatne kancelarije, i kada trebaju surađivati, jednostavno se odkotrljaju na stolicama u hodnik gdje imaju otvorene razgovore. Kada završe, samo se otkotrljaju natrag u svoju privatnost.

Sa druge strane, umjesto da se zaposleni kotrljaju na stolicama po uredu, postoje novi uredski koncepti koji kombiniraju komforni prostor gdje zaposlenici mogu sjediti zajedno i surađuju. Ovaj koncept je uravnotežen s privatnim telefonskim prostorijama i zatvorenim prostorijama za sastanke. Zaista, čini se da su neki zidovi nezaobilazni u modernim uredima.

ZAŠTO ĆE KONCEPT OTVORENOG UREDA OSTATI?

Unatoč svim usponima i padovima, trend otvorenog uredskog prostora, čini se da je prisutan u jednom ili drugom konceptu.

Kao što su oni koji trenutno rade u otvorenim uredima naučili da nije uvijek lako, sigurno ili ugodno raditi u open space-u, tako i svako potražuje radni prostor, gdje imaju svoj mir razmišljati, gdje ne slušaju kolegu prekoputa koji telefonira i sl.

Da, ovaj trend će vjerojatno ostati prisutan zauvijek, ali pojedine pregrade su zaista potrebne. Kakva su vaša iskustva?

mojenterijer.rs

NO COMMENTS