U hotelu Residence Inn by Marriott, smještenom u centru Sarajeva, danas je organizirano neformalno druženje i doručak s novinarima, prilikom kojeg je generalni menadžer Kayhan Kilit kazao kako bi se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine na proljeće trebao otvoriti još jedan hotel.

 

“Otvaranje prvog hotela je veliko dostignuće i za nas i naše goste, ali i pridonosi razvoju turizma u ovoj zemlji. Naši investitori vide veliki potencijal u BiH. Imao sam priliku otvoriti prvi hotel van SAD-a u Njemačkoj, a sada sam ovdje. Nadamo se da će biti uspješan koliko i onaj u Munchenu”, kazao je Kilit, dodavši kako se prilikom izgradnje, ali i kasnije u radu trude koristiti samo usluge domaćih distributera, kako bi doprinijeli razvoju bh. industrije.

Hotel Residence Inn by Marriott na Čobaniji, čiji je investitor i vlasnik SEIC grupacija, raspolaže sa 75 elegantno namještenih i prostranih jednosobnih i dvosobnih apartmana sa svim pratećim sadržajima i uslugama koje će 24 sata biti dostupne hotelskim gostima. Zaposlili su 22 osobe.

A novi hotel, čije je otvaranje planirano nekad na proljeće, donijet će još 60-70 slobodnih radnih mjesta. Drugi hotel će imati 132 sobe, dva apartmana, restoran, bar i salu za konferencije. Njegova izgradnja koštat će osam miliona eura.

A na pitanje zbog čega će se u Sarajevu otvoriti još jedno zdanje Residence Inn by Marriott, Kilit kaže da “imamo odličan grad”.

“To je jednostavan odgovor. A drugi odgovor bi glasio da imate dobre uvjete za investiciju, vjerujemo u potencijal grada. Kada dolazite iz strane zemlje, uvijek tražite provjereni brend, a ovaj hotel to jeste”, dodaje Kilit.

 

 

(radiosarajevo.ba)

Komentari

comments

Ambyenta namještaj