VELUX PROZORI ZA RAVNE KROVOVE

0
271

Mnogi stambeni prostori u zgradama s ravnim krovovima – uključujući kuhinje, dnevne boravke i urede – dobivaju jako malo prirodnog svjetla. S VELUX prozorom za ravne krovove praktično možete transformisati i poboljšati svaki prostor s dnevnim svjetlom.

Zamislite šta VELUX prozor za ravne krovove može učiniti za vaš dom: Dovedite prirodno svjetlo, povećajte količinu svježeg zraka i osvježite izgled svog interijera. Dostupni su u izvedbi s mogućnošću otvaranja ili fiksnoj izvedbi. Oba modela se mogu koristiti za novogradnju ili za zamjenu postojećih proizvoda s kupolom.

VELUX fiksni prozor za ravne krovove

S fiksnim (bez otvaranja) prozorom za ravne krovove možete transformisati i poboljšati svaki prostor. VELUX prozori za ravne krovove CFP uvode dnevno svjetlo koje vam je potrebno u prostorije s vrlo malo prirodnog svjetla.

Dvostruka ostakljena jedinica ima unutrašnje laminirano staklo radi dodatne sigurnosti. Prozirna ili neprozirna polikarbonatna kupola je dizajnirana da dvostruko ostakljenu jedinicu ispod štiti od kiše i snijega.

Dostupni u devet veličina.

VELUX INTEGRA® prozor za ravne krovove

VELUX INTEGRA® prozor za ravne krovove CVP je prozor za ravne krovove koji vam omogućuje prozračivanje prema potrebi. Savršen je za urede, klinike, radionice i druga okruženja u kojima su potrebni i dnevno svjetlo i svjež zrak.

Dodajte VELUX INTEGRA® prozor za ravne krovove grupi fiksnih prozora za ravne krovove za ultimativnu kombinaciju prirodnog svjetla i svježeg zraka.

Dvostruka ostakljena jedinica ima unutrašnje laminirano staklo radi dodatne sigurnosti. Prozirna ili neprozirna polikarbonatna kupola je dizajnirana da dvostruko ostakljenu jedinicu ispod štiti od kiše i snijega.

Dostupni u devet veličina.

VELUX prozor za pristup krovu za ravne krovove

Za razliku od većine prozora za pristup krovu, VELUX fiksni prozor za izlaz na krov za ravne krovove CXP jednako je ugodan oku kao naši drugi prozori za ravne krovove i stoga se može lako kombinovati s grupom VELUX prozora za ravne krovove CFP/CVP. Može se otvoriti ručno pod uglom od 60° radi omogućavanja pristupa krovu.

Dvostruka ostakljena jedinica ima unutrašnje laminirano staklo radi dodatne sigurnosti. Prozirna ili neprozirna polikarbonatna kupola je dizajnirana da dvostruko ostakljenu jedinicu ispod štiti od kiše i snijega.

Dostupni u trima veličinama.

Odimljavanje

Odimljavanje se često zahtijeva zakonom u industrijskim zgradama i uredima – na primjer iznad stubišta. VELUX prozor za ravni krov CSP efikasno uklanja toplotu i dim.

Izvrsno smanjenje buke od kiše

Svi VELUX prozori za ravne krovove izvrsno smanjuju buku od kiše. Posebna struktura kupole skreće buku, dok kombinacija vanjske kupole, dvostruko ostakljenog niskoenergetskog stakla i izoliranog rubnika značajno smanjuje buku. Ovako zajedno pružaju zaštitu od buke od kiše ili grada, kao i od buke od avionskog i cestovnog saobraćaja i ostalih smetnji.

Neznatno održavanje

Prozor za ravne krovove ne zahtijeva održavanje jer je rubnik izrađen PVC-a otpornog na habanje, a kupola od postojanog akrilnog i polikarbonatnog materijala.

Izvrsna energetska efikasnost

VELUX izolacija visokog kvaliteta integrisana je u okvir za najbolju moguću zaštitu od gubitka toplote. U kombinaciji s našom optimiziranom zaštitom od termalnih mostova osigurava topliji i komforniji dom.

Jednostavna ugradnja

Profesionalni ovlašteni majstor može brzo i jednostavno ugraditi VELUX prozore za ravne krovove. Listu ovlaštenih majstora ili lokaciju distributera u svom lokalnom području možete pronaći klikom na opciju Pronađi ovlaštene majstore ili Pronađi distributere.

Dodatna oprema

Upotpunite svoj VELUX prozor za ravne krovove VELUX roletnama. VELUX roletne nude efikasnu zaštitu od sunca i toplote za sve potrebe. Birajte između vanjskih tendi ili niza unutrašnjih roletni – na ručni ili električni/solarni pogon.

Vanjske tende za prozore za ravne krovove

  • Efikasna zaštita od toplote

  • Solarni pogon

  • Jednostavna ugradnja

Ugrađene između prozora i kupole, transparentne vanjske tende održavaju temperaturu ugodnom filtrirajući jake sunčeve zrake prije nego što zagriju prozorsko staklo. Ovim mrežama na solarno upravljanje rukuje se pomoću daljinskog upravljača i kompatibilne su s io-homecontrol® tehnologijom. VELUX vanjske tende za prozore za ravne krovove jednostavno se ugrađuju iz unutrašnjosti vašeg doma.

Plisirane roletne za prozore za ravne krovove

  • Zaštita od toplote

  • Potpuno zamračenje

  • Izolacija i smanjenje buke

Savršene za ublažavanje dolaznog dnevnog svjetla i dodavanje dekorativnog dodira, plisirane roletne se lako podižu i spuštaju pomoću praktičnog daljinskog upravljača. Kompatibilne su s tehnologijom io-homecontrol® i dostupne u trima bojama.

Mnogo više od samog prozora

Prozori za ravne krovove mogu dramatično promijeniti prostoriju. Oni su najbrži način za dodavanje prirodnog svjetla, ventilacije i osjećaja otvorenosti vašim potkrovnim prostorima. Uticaj u smislu dnevne svjetlosti i svježeg zraka je zapanjujući.

Više informacija o firmi VELUX pogledajte ovdje: http://decorinportal.com/adresar-poslovni/listing/velux-bosna-i-hercegovina-d-o-o-sarajevo

NO COMMENTS