Viega Mono Tec i Viega Mono Slim su vodokotlići debljine samo 8 cm koji čine perfektnu podlogu za potisne ploče Viega Visign. Također i u ovom slučaju su ujedinjeni dizajn, vrhunska tehnika i Viega kvaliteta.

Kompletan program sadrži:

 – vodokotlić “Viega Mono Slim” debljine 8 cm;

 – WC element “Viega Mono Tec WC” debljine 8 cm sa metalnim okvirom, držačima zidne WC-školjke i odvodnim priključcima;

 – bide element “Viega Mono Tec Bidet” debljine 8 cm s metalnim okvirom, s horizontalno i po visini podesivim osloncima za pričvršćenje dovodnih koljena.

Vodokotlići Viega Mono Tec i Viega Mono Slim predstavljaju jedinstvo vrhunske tehnike i kvalitete u kompaktnoj strukturi debljine samo 8 cm. Unatoč smanjenim ugradbenim dimenzijama ovi Viega vodokotlići nude izvrstan učinak i inovativne karakteristike koje naročito olakšavaju ugradnju.

Inovativne tehničke karakteristike

Priključivanje na vodovodnu instalaciju se vrši putem dvaju tvornički predmontiranih komponenti:

– priključka 1/2” s unutarnjim navojem koji je smješten na gornjoj plohi vodokotlića i

– kutnog ventila koji se nalazi unutrašnjosti vodokotlića.

Na taj način vodokotlić može ostati zatvoren za vrijeme montaže cjevovoda.

Ukoliko iznad mjesta ugradnje vodokotlića već postoji ogranak vodovodne instalacije koji ima fiksni priključak s vanjskim navojem 1/2”, priključivanje na vodovodnu instalaciju može se izvesti podizanjem vodokotlića i pričvršćenjem navojnog spoja 1/2”.

Napomena: da bi se uopće moglo izvesti pričvršćenje navojnog spoja 1/2” prethodno je neophodno demontirati kutni ventil unutar vodokotlića. Nakon pričvršćenja navojnog spoja 1/2” potrebno je kutni ventil ponovo montirati unutar vodokotlića. Taj kutni ventil za ispiranje sastoji se od jednog komada i može se izvaditi jednim potezom. To čini značajnu prednost kod održavanja: vadi se samo jedan komad, bez opasnosti da bi sitne komponente mogle pasti u unutrašnjost vodokotlića.

Vodokotlići debljine 8 cm opremljeni su zaštitom koja sprječava da na gradilištu strani predmeti i prljavština prodru u vodokotlić za vrijeme montaže i uzidavanja. Ta zaštita smije se odstraniti samo u fazi montaže potisne ploče. Vodokotlć je sprijeda i straga opremljen mrežicom za bolji prihvat žbuke, kao i vanjskom oblogom od polistirola protiv kondenzacije.

Mogućnosti promjene količine vode za ispiranje

U skladu sa rastućom svijesti o zaštiti okoliša koja nalaže da ocijenimo potrošnju vode i učinak koji ona ima na ravnotežu našeg ekosustava također i novi vodokotlići Viega Mono Tec i Viega Mono Slim osiguravaju djelomično i potpuno ispiranje. Tvornički predpodešena zapremina vode za ispiranje je 6 litara za potpuno ispiranje i 3 litra za djelomično ispiranje. Te vrijednosti mogu se u bilo kojem momentu mijenjati u kontinuiranom rasponu od 6 do 9 litara za potpuno ispiranje i od 3 do 4 litra za djelomično ispiranje.

Učinkovitost i vrhunska tehnika ne umanjuju estetiku i komfor

Aktiviranjem ispiranja putem poteznog mehanizma moguće je koristiti vodokotlić debljine 8 cm sa cijeliom linijom potisnih ploča Visign for More i sa dijelom linije Visign for Style. U kombinaciji sa vodokotlićem debljine 8 cm za montažu potisnih ploča Visign for More 100 i 103 u izvedbi na baterije neophodno je da postoji sloj od barem 5 cm žbuke ispred vodokotlića. Osim što omogućuje tiho aktiviranje ispiranja, potezni mehanizam omogućuje i realizaciju potisnih ploča bitno smanjene debljine, što unaprjeđuje dizajn i usklađenost sa ambijentom. Potisne ploče Visign for Life s mehaničkim aktiviranjem ispiranja djeluju bez pomoći poteznog mehanizma.

Komentari

comments

Ambyenta namještaj