Piše: A. Šulović

Danas vas vodimo u stan naše vjerne čitateljice Mirele, koja je, kako sama kaže, ideje za uređenje i korisne savjete pronašla upravo na Decor In portalu.

Smješten u samom centru Sarajeva, iako malene kvadrature ovaj stan je pretvoren u idealan prostor za življenje.

“S obzirom da se radi o prostoru od samo 30 kvadrata, znala sam da postojeće stanje, tj, zlatni zidovi i teške, čipkaste zavjese – prošlog vlasnika, moram zamijeniti veselijim bojama, te samom prostoru dati čistoću, kako bi izgledao prostranije i svjetlije. Velika je prednost činjenica da je stan pozicioniran na sunčanoj strani, te sam u početnom planu vidjela priliku da istaknem prozore i pustim svjetlost u sobu”, priča Mirela za naš portal.

Bijeli zidovi kao podloga, bili su početak projekta i prazno platno koji je čekalo da postane ispisano kreativnošću. Mirela je odlučila da se sama pozabavi uređenjem i tako uštedi novac za dekoracije u stanu.

 

“Prvi zadatak bio je – projektirati kuhinju. Naišla sam na mnoštvo kritika za moju ideju da se gornji element nalazi na samo jednoj strani zida, ali ja sam ponosna na tu odluku. Odmah sam skinula vrata po ulazu iz hodnika, te štokove istih obložila daskicama bijele boje, davajući prostoru osjećaj otvorenosti i komocije”, ističe vlasnica ovog preslatkog stana.

Glavni cilj joj je bio ostati u okvirima postavljenog budžeta. Tako je šarene tapete u hodniku, kakve je prvobitno zamislila da stavi, zamjenila sopstvenim umjetničkim radom, te uz malo vremena i još manje novca stvorila originalan ulaz u njenu kreativnu oazu.

“Samo uređenje i detalji su nadolazili u ‘hodu’. U početku uopšte nisam imala plan niti detaljnu orijentaciju u kojem pravcu bih postavljala stvari, gdje bih iste kupovala i kako bi se one uklapale u prostor. Jedino čime sam vođena bile su boje, meni najdraže – tirkizna, siva, malo crvene; kao i simbolom jednostavnosti. Recimo, u potrazi za savršenom sofom, dopala mi se ova sa jastucima obloženim novinskim printom, odmah sam poželjela u prostoru imati nešto slično. Zid do kuhinjskog otvora sam ukrasila člancima iz novina sa Olimpijade, starim portretom Sarajeva, prepoznatljivim znakom SFF-a i drugim zanimljivostima grada, sve u crno- bijelom stilu. Pored Sarajeva, i crno-bijele teme, akcenat bojama sam počastila prostor iznad kreveta, i to slikama velikog Londona i divnog Parisa”, kaže naša sagovornica.

Sofu je pronašla u salonu Sinkro, za čije osoblje ima samo riječi hvale, a bijelu tehniku je kupovala u Techno Depo shopu na Otoci. Neki dekorativni detalji dolaze iz Penny Plus-a, a ostatak je mix lokalnih proizvođača i sitnica iz Ikea-e.

“Kada je u pitanju kuhinja, šank, krevet, ormar u hodniku, ne mogu da ne pomenem vjerne poduzetnike M and Crew koji su ispunili, a i prevazišli moja očekivanja, te svojom sposobnošću, radom sa materijalima od drveta moj stan učinili udobnim prostorom za stanovanje”, navodi Mirela.

Ona dodaje da je njen omiljeni dio stana trpezarijski dio do prozora, koji naziva prostor sa pogledom. “Komotan je za razbuđivanje, a i kasne sate za rad na laptopu. Nestrplivo čekam buđenje proljeća sa pogledom na lipu koja će pupoljit’ na mom prozoru”.

 

 

Komentari

comments

Ambyenta namještaj