WOODBETON, NOVI BH. BREND DEKORACIJA ZA DOM OD BETONA I DRVETA

0
300

Piše: Aida Šulović

Početkom ovog mjeseca je pokrenut novi dizajnerski bh. brend Woodbeton, a njegovi osnivači za Decor In kažu da im je želja da dizajniraju predmete za uređenje svakog doma koji će biti spoj estetike, funkcionalnosti i maštovitosti.

Iza brenda betonski čvrsto stoje Mirna Ler, Jasmina Koluh i Narcisa Cvitanović, a WoodBeton podrazumijeva prvenstveno kombinovanje naizgled nespojivih materijala u jedinstvene i neobične, estetski dopadljive elemente koji se upravo zbog ovakvog spoja mogu uklopiti u razne enterijere.

Njihov asortiman čine betonske lampe i dodaci, drvene lampe i namještaj.

Na pitanje kako nastaju njihovi proizvodi nam odgovoraju: “Prije svega se na osnovu skica rade probni uzorci u cilju ispitivanja forme, različitih kombinacija i postojanosti materijala. Serija lampi od betona se radi izljevanjem odgovarajuće smjese betona u ručno rađene kalupe, integrišući električne komponente. Sušenje traje 24 sata nakon čega se radi završna obrada, impregniranje i eventualno bojenje”.

Namještaj i lampe po dizajnu WB tima, arhitektica Mirne Ler i Jasmine Koluh, se izrađuje u stolarskim radionicama širom BiH. Svaki komad je izrađen od punog drveta i sve komade je moguće naručiti u željenoj boji.

Kupaca već imaju kao i ljudi koji se raspituju iz znatiželje. “Nekima smo čak zagolicali maštu ovim jedinstvenim spojem materijala da i sami učetvuju u dizajnu proizvoda za vlastiti životni prostor. Moramo priznati da smo jako ponosni zbog toga jer smo potakli ljude da razmišljaju izvan konvencionalnih granica što i jeste suština WB brenda”, kažu nam osnivači brenda Wood beton.

Proces izrade lampe od betona traje do pet dana i odvija se u nekoliko faza, od testne faze do finalnog proizvoda. Svaki proizvod iz WB kolekcije mora biti visoke kvalitete za šta je potrebno znanje, vrijeme i neometan rad.

WB lampe i ostale komade iz kolekcije odlikuje kvalitet, jedinstvenost, kreativnost, spoj klasičnog i modernog, maštovitost i domaći proizvod.

Ovaj vrijedni tim radi trenutno na novoj liniji namještaja i dekora ispitujući dosadašnje forme, materijale i funkciju.

Kako do njih?

Dana 25. juna – subota, u periodu od 11:30 do 17:30, Wood Beton u saradnji sa Franz & Sophie organizuje prvu prezentaciju proizvoda koja će biti prodajnog karaktera. Prezentacija će biti održana u prostorijama Franz & Sophie na adresi Petrakijina 6. Posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa WB proizvodima i uživaju u hladnim organskim pićima.

Inače, narudžbe proizvoda moguće je izvršiti putem fb stranice WoodBeton  ili putem mail: woodbeton1@gmail.com.

NO COMMENTS