ZAVIRITE U NOVI FANTASTIČNO DIZAJNIRANI DIOR BUTIK U LONDONU

0
310

 

Piše: A.Š.

Luksuzna modna kuća Dior otvorila je novi butik u Londonu, u ulici New Bond Street. Glamurozni butik je najveći u velikoj britaniji i projektovao ga je poznati arhitekt Peter Marino.

Iza vitkorijanske fasade se krije savremeni dizajn ukrašen predmetima renomiranih dizajnera. Ovaj izvanredni novi dućan ima besprijekornu mješavinu engleske baštine i Diorovih vlastitih tradicija: svileni tepih, kamena fasada, te posebnu skuplturu britanskog umjetnika Tony Cragga.

Tu je i mramorno stubište sa zlatnim ogradama, a između dvije razine i apstraktna metalna skulpura umjetnika Rado Kirova.

U butiku će se moći pronaći kompletna Dior kolekcija, od muške, ženske i dječije odjeće, preko aksesoara, nakita i satova. Tu su i tri sobe za VIP klijente, te posebna za parfeme.

Specijalno povodom otvaranja, Dior je lansirao posebnu liniju Lady Dior torbi i dodataka u saradnji s umjetnikom Marc Quinnom.

Inače, Peter Marino je arhitekt poznat u cijelom svijetu, a posebno po svojim radovima u privatnim rezidencijama velikih imena u svijetu mode i umjetnosti, kao i kod velikih i poznatih brendova, kao što su Louis Vuitton, Chanel i Dior.

NO COMMENTS