ZAVIRITE U URED POZNATOG SVJETSKOG DIZAJNERA KARIMA RASHIDA

0
1045

Piše: Nela Lalić

Ured Karima Rashida je sve ono što i očekujete da bude. Njegov ured ujedno dokazuje i njegovu poslovnu filozofiju: puno svjetla, puno bijele boje i prostor koji nije pretrpan kako bi se omogućilo sobi da diše.

Uređen je u industrijskom stilu i ima više svjetla nego njegov prethodni ured.

“Volim bijelu boju jer predstavlja osjećaj beskonačnosti”, kaže industrijski dizajner Karim Rashid. Njegovi radovi su inače poznat po tome što su savremeni, idu prena budućnosti i nikada se ne osvrće na prošlost.

Rashid je u svom novom uredu želio stvoriti “košnicu” za kreativnost, te podizanje “fizičkog, mentalnog i fiziološkog aspekta”.

Cijeli prostor je u jednoj ravni, kako bi svi zaposlenici imali jasne linije vidokruga, što čini komunikaciju lakšom. U uređenju se koristio i dezivom “Manje je više”.

Osim bijele u uredu preovladavaju i pastelne boje, a veliki dio prostora zauzma i zbirka Rashidovih dizajnerskih radova. Dizajner kaže da na taj način može vidjeti reakciju klijenata na njegove radove.

Rashid je tražio otvoreni dizajn koji će pružiti fizički, psihološki i mentalni poticaj za dizajnere i suradnike. “Bilo koja da je struka u pitanju, važno je biti kreativan na poslu. Ako možete stvoriti prostor koji je katalizator, to je vrlo pozitivno”, zaključuje dizajner.

NO COMMENTS