PIŠE: Mirjana Kožić, Marketing & PR Keramika Modus

Keramika je u svojoj osnovi ekološki dragocjena i ne predstavlja prijetnju za zagađenje okoliša. Sirovina neutralnog mirisa ne upija neželjene tvari iz okoliša niti ih ispušta. Jednostavno održavanje, kao i dugotrajnost, samo su neki od pozitivnih efekata za očuvanje okoliša.

Eko faktor kao početak i kraj

Što se tiče recikliranja, neke se rabljene pločice ponovno koriste, npr. kao drobljenac u izgradnji cesta, a konceptualni i ulični umjetnici stvaraju zadivljujuće mozaike od krša i loma iz tvornica pločica. Posebna se pozornost na očuvanje okoliša obraća tijekom faza proizvodnje keramičkih pločica, pri čemu se, zahvaljujući postrojenjima za filtriranje zadržava više od 90 posto štetnih tvari, a zahvaljujući sistemima rekuperacije potrošnja vode je značajno smanjena.

Reciklaža i efikasna iskoristivost materijala

Na tržištu se mogu pronaći i kolekcije pločica koje su u određenom postotku napravljene od recikliranog materijala. Pod reciklirano i efektno iskorišteno spada i keramički lom i otpad, od kojeg nastaju sasvim posebni i efektni mozaici. Istraživački procesi, novi pristup proizvodnji i potraga za alternativnim rješenjima potvrđuju konstantni angažman keramičke industrije za očuvanje okoliša. Kod recikliranih sirovina za proizvodnju pločica ne mora se uvijek raditi o glini, već se koriste i komadići kokosove ljuske, a ukoliko je za vjerovati Američkom ministarstvu poljoprivrede, pločice bi se uskoro mogle raditi i od odbačenih ljuski jajeta?! Iako su sami detalji tehnologije još uvijek nepoznati, vjeruje se kako podrazumijeva dodavanje zdrobljenih ljuski u smjesu, koja se dalje obrađuje prema određenom protokolu.

 

Kolekcija Fleur by Keramika Modus

Ljubav na prvi pogled! Kolekcija Fleur predstavlja zidne pločice i dekore u dimenziji 25×40 cm, bordure 25×7 cm i podne pločice 30×30 cm. Oznaka ‘GREEN MARK – SIGN OF EXCELLENCE’ obilježje je održive ili ‘zelene’ usluge, proizvoda ili tehnologije radi stvaranja dodane vrijednosti, promicanja, povećanja konkurentnosti i tržišnog plasmana istih. Keramika Modus ponosni je nositelj ove oznake koja joj je dodijeljena od strane Energo Media Servisa i nacionalnog Saveza za energetiku.

Keramika Modus – Najljepša u kupaonici!

Komentari

comments

Ambyenta namještaj